D A I N A   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/12/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Esbeek, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter Na DAINA een weekje in huis te hebben kan het opvanggezin het volgende over haar vertellen: DAINA is een vrolijk blij jong hondje en heel speels en heel sociaal naar onze andere honden. Ze kan aanvankelijk wat verlegen zijn en moet altijd wat langer wennen aan mannen.
Ze kan in veilig gebied al loslopen en heeft dan veel energie, ze kan echt keihard rennen. Het hier komen moet nog wel goed geoefend worden. Ze heeft volgens ons niet echt jachtinstinct, maar ze wil wel achter onze duiven aan, maar op de wei en de akker gaat ze zeker niet speuren. Aan de riem trekt ze wel veel, dat moet ze echt nog leren.
Ze is heel graag bij je en ligt graag bij je op schoot of naast je op de bank. Maar ze kan eigenlijk ook al redelijk goed alleen blijven en ook 's nachts hoor je haar niet. Ze zit wel in de bench, i.v.m. de andere honden vind ik dat prettiger.
DAINA is in principe zindelijk maar heeft wel eens een ongelukje. 's Ochtends moet DAINA gewoon heel nodig. Ze lust graag haar eten en allerlei koekjes. DAINA is een klein beetje waaks en ze is een beetje onzeker naar vreemden, dan gaat ze blaffen en durft niet te komen maar ze trekt na een tijdje wel bij.
We hebben haar ook twee keer mee met de auto genomen. Dat vindt ze heel spannend, ze gaat dan trillen en is onzeker maar ze is niet wagenziek. Ik denk gewoon oefenen want de 2e keer ging al beter dan de 1e keer.
Als ze iets echt niet wil en je kent haar nog niet goed dan durft ze wel een poging te doen tot happen. Zoals bijvoorbeeld met tuigje aan en af doen of oppakken. Inmiddels doet ze dat niet meer, maar het is wel een hondje dat niet op haar bekkie gevallen is zeg maar. Daarom kan ze beter niet bij te jonge kinderen geplaatst worden, want ze laat niet zomaar alles over zich heen komen.
DAINA heeft niet perse een andere hond in huis nodig, maar ze zou het wel heel leuk vinden want ze is heel erg speels en het zou ook wel helpen met haar onzekerheid om naar mensen toe te komen.

Klik hier om filmpjes te bekijken van DAINA in de opvang in Spanje en in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor DAINA zoeken we kandidaten die haar verder willen begeleiden tot een stabiele huishond. Die haar de geborgenheid en structuur kunnen bieden die dit hondje nodig heeft. Kandidaten die een cursus met haar willen volgen of andere activiteiten met haar willen ondernemen. Een gezin met hele jonge kinderen raden wij af, kinderen vanaf 12 jaar is geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DAINA werd op straat gevonden en naar de dierenkliniek van La Protectora gebracht. Van haar verleden is niets bekend. Tot zij naar Nederland reisde, verbleef DAINA bij een Spaans opvanggezin.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG