D I N A   I I
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2017
Schouderhoogte
Middelmaatje: 45 cm hoog en 16,5 kg.
Uiterlijk
Grijs/zwart, iets ruwharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Wommelgem (België, ten oosten van Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter DINA is nog maar net aangekomen bij haar opvanggezin, maar doet het daar al heel goed. Ze is enorm lief, zowel naar mensen als naar andere honden. Wandelen aan de riem verloopt prima; soms wil ze wel even snuffelen en staat de lijn even gespannen, maar echt trekken doet ze niet. Loslopen op de hondenwei gaat ook al behoorlijk; soms luistert ze niet dadelijk, omdat er nu eenmaal van alles onderzocht moet worden, maar meestal komt ze dadelijk aanlopen als je haar roept.
Als ze voldoende beweging krijg is DINA in huis een rustige hond. Soms krijgt ze even een zot momentje en pakt ze wat speelgoed om te spelen waarbij ze ook af en toe een zware blaf laat horen.
Op enkele ongelukjes na de eerste dag, lijkt DINA ook al volledig zindelijk. Ze vertoont ook geen sloopgedrag. Mee met de auto is voor DINA geen probleem; ze gaat rustig liggen slapen in haar bench.

Klik hier om een filmpje te bekijken van DINA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DINA kan waarschijnlijk overal terecht, maar een actief gezin dat graag met haar gaat wandelen verdient de voorkeur. Een andere speelse hond zou DINA zeker appreciëren.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. DINA werd getest met katten en gaf geen reactie op de aanwezige katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DINA werd door onze vrienden van La Protectora gered uit de perrera van Aller. Van haar voorgeschiedenis is niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG