D I N O   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/09/2007
Schouderhoogte
Middelmaatje: 45 cm hoog en 12,2 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Vorselaar (België, 25 km ten westen van Antwerpen) in een opvanggezin zonder andere huisdieren.
Karakter
DINO is een lieve hond die tot nu toe nog weinig goeds in zijn leven heeft gekend. Ondanks zijn verleden bij een dogcollector lijkt hij niet getraumatiseerd of angstig te zijn. Hij is aanhankelijk en ging steeds meer genieten van de betere zorgen en aandacht die hij kreeg in het asiel. DINO loopt netjes mee aan de riem.

UPDATE Januari 2019:

DINO verbleef kort voor zijn reis naar België in een Spaans opvanggezin. Hij genoot van het comfort van een warme mand, de zorg en aandacht die hij daar kreeg, zie filmpje

Klik hier om een filmpje te bekijken van DINO in Spanje, wandelend aan de riem.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat DINO nog een fijne zorgzame oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit:normaal afgesleten voor zijn leeftijd.
- Ogen: Normaal voor zijn leeftijd
- Gehoor: DINO heeft in het verleden aan beide oren een bloedoor gehad (othaematoom).
   Hierdoor zijn zijn gehoorgangen vernauwd en de oorschelpen verdikt. Momenteel heeft DINO
   een oorontsteking aan zijn linkeroor. Deze wordt nu behandeld.
   In de toekomst zullen de oren van DINO regelmatig gereinigd moeten worden.
- Conditie: Notmaal voor zijn leeftijd.
- Mobiliteit: DINO heeft een oude breuk aan zijn rechter voorpoot welke nooit behandeld is.
   Hierdoor loopt hij mank. Hij krijgt hiervoor een NSAID (pijnstiller/ontstekingsremmer).
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden.
DINO werd getest met katten. Hij is geen kattenkiller maar hij wil ze wel achterna jagen.
Bijzonderheden DINO is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang hij daar heeft geleefd en wat zijn voorgeschiedenis is, is onbekend. De honden van “la Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun nieuwe baasjes.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG