D O C
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 23/03/2020
Schouderhoogte
Middelmaat: 55 cm hoog en ca. 21 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Moordrecht, opvanggezin met honden , paarden , geiten, katten en kippen.
Karakter DOC is een vrolijke, enthousiaste, lieve jonge hond. Hij ziet er zo leuk uit met die snor, bruine neus en zijn mooie bruine ogen. DOC is speels en sociaal naar andere honden en laat de kat met rust. Ook is hij vriendelijk naar bezoek.
DOC is zindelijk, heeft nog nooit wat in huis gedaan, en heeft (nog) niets kapot gemaakt.
Een mensgerichte hond die graag bij je in de buurt is. Het liefst kruipt hij af en toe op schoot.
Natuurlijk moet DOC nog wel het een en ander leren, hij is bijvoorbeeld niet graag alleen. Als hij in de bench zit en wel alleen is, is dat inmiddels geen probleem meer; dat kan hij ook al prima voor een paar uurtjes en gaat hij lekker liggen slapen.
s Nachts slaapt hij in de bench en slaapt dan goed door.
DOC houdt van eten maar heeft geen baknijd.
Autorijden is ook geen probleem.
Wandelen vindt hij fantastisch, maar samen met de andere honden is dat lastig omdat hij dan met ze mee wil rennen en hij aan de lijn zit. De verwachting van het opvanggezin is dat hij in de toekomst gewoon los kan lopen want hij luistert binnen de afrastering prima en houdt je ook tijdens het wandelen goed in de gaten.

Klik hier om een filmpje te bekijken van DOC in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor DOC zoeken we mensen die (het liefst) al een hond hebben en tijd en ruimte hebben om DOC liefdevol verder op te voeden. DOC is een slimme, leergierige hond, die zeker een vriend voor het leven kan worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal, lief en speels. DOC laat de kat van het opvanggezin met rust.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DOC werd door onze vrienden van Adoptalo.com gered uit de perrera van Madrid . Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG