D O E S J A
contactpersoon
voor meer info:

  Noor

+31 (0)6-37271211

  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef (wordt eind maart gesteriliseerd).
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/05/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Wit, halflangharige pluizige vacht.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter DOESJA is een heerlijk hondje. Van nature is DOESJA zachtaardig en aanhankelijk. DOESJA mag graag kroelen met de baasjes en is graag bij ze in de buurt. Ze is leergierig en gedraagt zich netjes in huis.
DOESJA is inmiddels zo goed als zindelijk. Eten doet DOESJA graag en ze is nogal schrokkerig, zonder baknijd. Naar bezoek is DOESJA wat afwachtend en zoekt daarna vriendelijk contact. Mannen vindt ze nog wat eng.
Aan de riem loopt ze al redelijk netjes, DOESJA trekt niet maar loopt nog wel wat te zwalken van links naar rechts. Loslopen in omheind gebied gaat prima, DOESJA is gek op spelen en ravotten. Ze kan het uitstekend vinden met de hond des huizes en ook buiten gaat ze vriendelijk met andere honden om.
Het opvanggezin omschrijft DOESJA als een ontzettend lief hondje dat houdt van knuffelen en zeer trouw is aan het baasje. Een hondje met een gouden hart met een zacht maar ook kwetsbaar karakter. DOESJA leert snel en kopieert gemakkelijk het positieve gedrag van de hond van het opvanggezin.
DOESJA heeft wat verlatingsangst maar kan inmiddels een paar uurtjes alleen thuisblijven in gezelschap van de andere hond.
Autorijden gaat prima.
DOESJA is niet bang van auto's, voorbijgangers of fietsers.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DOESJA heeft adoptanten nodig die goed rekening met haar kwetsbare karakter houden en in staat zijn om een vertrouwensband met haar op te bouwen. Met een rustige en vriendelijke benadering komt DOESJA tot haar recht. DOESJA heeft een andere hond in huis nodig om zich aan op te trekken. DOESJA is een energieke hond en heeft veel beweging nodig. We plaatsen DOESJA niet bij een gezin met kleine of drukke kinderen of bij adoptanten die teveel uren van huis zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig met andere honden. DOESJA is niet getest met katten.
Bijzonderheden DOESJA is op ons verzoek uit het asiel van Braila gehaald waar zij, samen met haar twee pups, verbleef. De pups zijn helaas in het asiel overleden zoals zo vaak gebeurt als gevolg van kou, slechte hygiŽne en een gebrek aan goede zorg. DOESJA werd in een pension ondergebracht waar het minder koud was en waar zij betere zorg kreeg. Van haar voorgeschiedenis en hoe zij in het asiel beland is, is helaas niets bekend.
Inmiddels kwam ze naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishond. Haar opvanggezin en later haar nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat DOESJA mogelijk alles nog moet leren.
Kosten: € 295,-- gift ( + € 85,-- toeslag )
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG