D O L L Y   V I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/05/2018
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Zwart met witte bef, kortharig.
Herkomst
Griekenland (Kreta), maar sinds puptijd in NL

Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter DOLLY is een lieve, vrolijke, sociale hond die houdt van aandacht. Ze is graag onder de mensen. In huis is zij een gemakkelijke hond, ze ligt het liefst op de bank of kussen in de kamer of de bench. DOLLY is dol op spelen met een bal of ander speelgoed. Ze kan zichzelf goed vermaken maar samen spelen is ook leuk. Ook is ze graag in de tuin: lekker zitten en rondkijken. Ze wil nog wel eens een poging doen om te graven maar dit is goed te corrigeren.
Met kinderen gaat ze goed om, jong en oud. Wel kan ze wat enthousiast overkomen. Ook met bezoek gaat ze goed om. Ze wil nog wel eens opspringen maar laat zich hierin goed corrigeren.
Aan de riem loopt ze keurig mee en trekt niet. Als ze vrij loopt, mag ze alle kanten op. Zodra ze moet luisteren, loopt ze keurig links. DOLLY heeft enig jachtinstinct en kan op verantwoorde plekken los lopen. Belangrijk hierbij is om de signalen te herkennen wanneer ze niet meer zal gaan luisteren en haar dan op tijd aan te lijnen.
Met andere honden gaat ze erg goed om en speelt graag met ze.
DOLLY is leergierig en beheerst dan ook al veel commando's.
Met de katten gaat DOLLY goed om. Er is wederzijds respect.
DOLLY is volledig zindelijk. Ze kan al goed een aantal uren alleen thuis blijven en verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt ze in de bench.
Mee in de auto gaat prima. Ze verblijft dan in een bench.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DOLLY past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij andere honden geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden DOLLY en DAISY, die mogelijk haar zusje is, zijn samen gevonden op straat. Kreta kampt met een onvoorstelbaar hoog aantal achtergelaten honden en katten die op straat moeten zien te overleven.
Gelukkig kwam Silke op hun pad en zijn de pups in opvang gegaan bij een Engelse mevrouw die op Kreta woont.
Wegens omstandigheden bij de adoptant, is DOLLY terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG