D O U G L A S
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix, de mama is waarschijnlijk een Golden retriever, zie bijzonderheden.
Leeftijd
± 01/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 06/05/2019 met 6 maanden oud: 38 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in GaliciŽ waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland. Wij zijn in contact gebracht met deze nieuwe organisatie via Elene van Refuxio de Bando. We zullen in de toekomst bij elk transport enkele hondjes nemen van XEA. Elene helpt hierbij als contactpersoon en zorgt voor alle administratie rondom het transport.
Verblijfplaats
Delft, in een opvanggezin met kinderen, een andere hond en katten.
Karakter DOUGLAS is een lieve, vrolijke, aanhankelijke, speelse pup. Hij ligt heel erg graag bij je, het is een echte knuffelkont.
DOUGLAS speelt graag met alles wat hij vindt, dus ook wat niet van hem is. Hij laat het wel gelijk weer los als hij gecorrigeerd wordt en sloopt het niet. Ook kan hij heerlijk luieren en slaapt dan uren languit op de bank.
Voor kinderen is hij echt heel erg lief, zelfs met de opdringerige en soms iets te hardhandige peuter van het opvanggezin heeft hij heel veel geduld en hij accepteert echt alles.
Met de hond van het van het opvanggezin heeft DOUGLAS dolle pret, ze spelen graag samen in de tuin, daarbij kan hij soms wat veel blaffen uit enthousiasme. De katten in het opvanggezin laat hij met rust. Met uitlaten loopt DOUGLAS netjes mee aan de riem en geniet duidelijk van een wandeling. Hij vindt alles interessant en vindt het geweldig om blaadjes te vangen in de wind. DOUGLAS is vriendelijk voor alle honden die hij tegenkomt. DOUGLAS is al goed zindelijk, op heel soms een ongelukje na. Hij geeft al heel goed aan wanneer hij moet.
's Nachts slaapt DOUGLAS, los in de huiskamer, heel de nacht door.
Als DOUGLAS wat langer alleen thuis is gaat hij in de bench, maar hij kan ook al eventjes buiten de bench alleen thuis zijn.
DOUGLAS is echt een perfecte gezinshond!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DOUGLAS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DOUGLAS is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DOUGLAS en zijn twee vermoedelijke broertjes LEWIS en CHESTER zijn in een doos voor de deur van XEA achtergelaten. Er is een vermoeden dat zij de pups zijn van de Golden retriever van een buurman die eerder pups op deze manier heeft gedumpt bij XEA.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG