E L V A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/05/2018
Schouderhoogte
Middelmaatje: 43 cm hoog en 17 kg.
Uiterlijk
Zwart/grijs, pluizige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin.
Karakter Volgens haar Spaanse opvanggezin is ELVA een geweldige, grappige en zalige hond die altijd blij is om mensen te zien en aandacht te krijgen. Ze is gehoorzaam en past zich makkelijk aan. ELVA wordt niet wagenziek in de auto. ELVA kan prima overweg met kinderen. Nu ze in opvang is in Nederland blijkt dit helemaal te kloppen. ELVA heeft zich al snel aangepast en draait probleemloos mee in het opvanggezin. Ze is erg vrolijk en lief.
ELVA is, bij voldoende beweging, in huis rustig. Ze kan zich goed alleen vermaken met speelgoed. Buiten loopt ze al netjes mee aan de riem en trekt niet. Soms is ze even afgeleid door vogeltjes. ELVA kan dan ook alleen op verantwoorde plekken los lopen. Met andere honden is ze zeer sociaal en ook met vreemde mensen gaat ze goed om.
ELVA is zindelijk. ELVA kan al even alleen thuis blijven en ze verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt zij in de bench.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ELVA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij andere honden geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal.
Bijzonderheden ELVA werd gevonden op straat en naar de perrera van Madrid gebracht. Ze had geen chip en niemand heeft naar haar gevraagd. Toen de wettelijke termijn voorbij was, heeft Adoptalo.com haar uit de perrera gehaald. Ze verbleef in een Spaans opvanggezin totdat ze naar Nederland kwam.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG