E N E K O
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 7,7 kg.
Uiterlijk
Zwart/grijs, halflangharig.
Vanwege een ernstig verwaarloosde en geklitte vacht is ENEKO nu geschoren.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
ENEKO verblijft in het asiel Perro Feliz van de organisatie La Protectora. Bij geschikte kandidaat adoptanten kan ENEKO meereizen met ons transport van begin september 2019.
Karakter
ENEKO is een lief en rustig hondje. Hij leeft in de keuken van het asiel waar het warmer is dan buiten in een kennel. Hij is zindelijk en doet zijn behoefte netjes buiten. ENEKO vindt het fijn om geaaid te worden maar omdat hij blind is kan hij schrikken bij plotselinge aanraking. Het is beter om eerst tegen hem te praten zodat hij weet dat er iemand is die contact met hem maakt.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ENEKO in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat ENEKO nog een zorgzame en liefdevolle oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *. Omdat ENEKO blind is zal hij tijd nodig hebben om zijn nieuwe omgeving te leren kennen. We zoeken mensen die kunnen omgaan met het vezorgen en begeleiden van een blind hondje. Omdat ENEKO blind is en kan schrikken van plotselinge aanraking plaatsen we hem niet bij kleine kinderen die te jong zijn om hier rekening mee te houden.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.

ENEKO is blind.
Bij andere honden
Sociaal met teefjes, maar hij kan niet met alle reuen overweg. Om deze reden kan ENEKO beter niet geplaatst worden met een andere reu in huis.
Gedrag met katten onbekend, maar dit kan getest worden.
Bijzonderheden ENEKO werd gevonden in een verlaten veld. Volgens een boer uit de omgeving lag hij er al een paar dagen en niemand had zich om hem bekommerd of voor hulp gebeld. ENEKO was zwaar verwaarloosd en verzwakt toen hij werd aangetroffen, zie filmpje.
Inmiddels is ENEKO gewassen, geschoren, hij krijgt nu goede zorgen en is weer aangesterkt. Het enige wat nog ontbreekt is een liefdevol thuis.
Kosten: € 100,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG