F E L I S U C O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 06/11/2014
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Tricolor, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Meppel, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter FELISUCO wordt door zijn Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een aanbiddelijk, lief, nieuwsgierig en slim hondje wat dolgraag op schoot zit. Hij had een thuis (zie bijzonderheden) en is duidelijk gewend aan de routines van het leven als huishond. FELISUCO blijkt een grote knuffelaar te zijn. Oppakken vindt hij echter niet zo fijn. Hij zoekt met iedereen contact zonder opdringerig te zijn. Hij kan ook rustig ergens een plekje opzoeken en gaan slapen. In het contact met bezoek is hij enthousiast, lief en vriendelijk.
Met de kleinkinderen (in de leeftijd van 0 tot 6 jaar) gaat hij goed om. Hij komt eens bij ze liggen of een knuffel halen.
In huis draait hij al helemaal met de routine mee. Als de andere honden slapen, slaapt hij ook. Dribbelen ze wat rond, dribbelt hij gezellig mee. Met de katten gaat hij goed om. FELISUCO is (nog) geen speelse hond, niet met de andere honden en ook niet alleen.
In het begin was FELISUCO nogal gefixeerd op het eten van het opvanggezin. Inmiddels heeft hij geleerd dat dit eten niet voor hem bestemd is. Het opvanggezin heeft hem dan ook geleerd tijdens het koken niet in de keuken te komen en ook gaat FELISUCO, voor dat het opvanggezin gaat eten, in de bench. Dit gaat goed.
FELISUCO is nagenoeg zindelijk. Belangrijk hierbij is dat hij 's ochtends wel direct even naar buiten kan. Tijdens veel opwinding, bijvoorbeeld tijdens het aanlijnen, wil hij nog wel eens een ongelukje hebben.
Aan de riem loopt hij netjes mee zonder te trekken. Naar auto's en vrachtwagens en onbekende honden, laat hij nog wel eens een blaf horen.
FELISUCO kan al goed even alleen thuis zijn, in aanwezigheid van de andere honden in het opvanggezin. Hij verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt hij in de bench.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FELISUCO kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. FELISUCO kan aan de riem wat blafferig reageren op vreemde honden.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden FELISUCO had een thuis maar op een dag hebben zijn baasjes hem, zonder opgave van redenen, in de perrera van Madrid achtergelaten. Gelukkig heeft onze vriendin Marta, van Adoptalo-Madrid, hem daar snel weggehaald en kwam hij naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG