F E L I X
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 9 10 jaar
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 63 cm hoog en 33 kg.
Uiterlijk
Wit/Donkergrijs, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
FELIX komt eind juli over naar hier en gaat naar Dronten, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
FELIX is een hele lieve en rustige hond. Hij is gek op mensen en aandacht krijgen. Van knuffelen kan hij geen genoeg krijgen. FELIX heeft een grote will to please en pikt nieuwe dingen snel op. Hij loopt netjes mee aan de riem, is gehoorzaam en doet zijn best om zijn kennel schoon te houden als hij voldoende gelegenheid krijgt zijn behoefte er buiten te doen. FELIX slaapt veel, hij speelt niet met andere honden maar zo af en toe vindt hij een spelletje met de bal wel leuk. FELIX kan goed tegen autorijden, hij gaat dan rustig liggen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van FELIX in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat FELIX nog een fijne oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van deze tests volgen nog.
Bij andere honden
FELIX is sociaal met andere honden maar heeft niet per s een andere hond nodig om gelukkig te zijn. Hij is meer gericht op mensen. FELIX gedraagt zich rustig en een beetje afwachtend naar andere honden toe. Hij houdt niet van jonge, drukke of opdringerige honden. Deze vermijdt hij liever.
FELIX is OK met katten, hij heeft er geen enkele interesse voor.
Bijzonderheden De vrijwilligers van Illioupolis Animal Welfare Union kregen een melding dat er een grote hond lag op de oprit van een huis. Ze zijn de hond onmiddellijk gaan ophalen en het was duidelijk dat FELIX een zwerfhond was die nooit eerder in huis geleefd had. Hij is een uitzondering op de regel, de meeste zwerfhonden worden niet oud omdat het leven op straat zwaar en vol risico's is, maar FELIX wordt geschat op 9 10 jaar oud. Ondanks dat hij weinig gewend is, blijkt FELIX een enorm lieve, aanhankelijke hond te zijn. Hij is de lieveling van de vrijwilligers en ze hopen dat hij de laatste jaren van zijn leven nog lieve baasjes mag vinden.
Kosten: 100,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG