F R E D R I C K
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2019
Schouderhoogte
Grote hond: 67 cm hoog en 32 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter FREDRICK is een ontzettend lieve, vrolijke, sociale en speelse puber. Hij kent al diverse commando's. FREDRICK zou het liefste de hele dag door spelen. Hierbij heeft hij moeite zijn eigen grenzen te bewaken. Het opvanggezin zorgt er dan ook voor dat hij regelmatig rust krijgt, hoewel dit voor FREDRICK soms best een lastige is. Structuur, regelmaat en consequentheid is hierbij dan ook essentieel. FREDRICK is ook een hond die zich niet altijd bewust is van zijn eigen grootte. In combinatie met kleine hondjes vraagt dit dan ook een goede begeleiding.
Een heel enkele keer pakt FREDRICK nog wel eens iets wat niet voor hem bestemd is.
FREDRICK is graag in de tuin en vindt het ook daar leuk om te spelen.
In de omgang met vreemde mensen en (jonge) kinderen is hij zeer sociaal.
FREDRICK is volledig zindelijk. FREDRICK vindt het op dit moment lastig alleen thuis te blijven, ook al zijn er andere honden aanwezig. 's Nachts slaapt hij in de bijkeuken samen met één van de andere honden. Dit gaat goed.
Buiten luistert FREDRICK al erg goed. Hij kan op veilige plekken los lopen en komt direct indien hij geroepen wordt. Aan de riem loopt hij netjes mee.
In de auto kan FREDRICK zonder problemen mee.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FREDRICK is nog een puber en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen met enige hondenervaring en die begrijpen dat een puber van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. FREDRICK kan goed als hond alleen geplaatst worden (dit geniet zelfs de voorkeur). Wel zal rekening gehouden moeten worden dat het alleen kunnen zijn, helemaal opnieuw opgebouwd zal moeten worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden FREDRICK zat met 3 broertjes en 1 zusje in de perrera van Madrid. Van hun achtergrond is niets bekend. Vermoedelijk het zoveelste gedumpte nest, zoals dat helaas vaak gaat. Marta van Adoptalo nam contact op met ons en wij zegden toe te helpen met de pups als zij ze uit de perrera kon halen.
Helaas is dat maar deels gelukt want toen Marta daar aankwam waren helaas een broertje en het zusje al vergeven aan onbekenden, we hopen met goede bedoelingen. Marta heeft de drie andere pups meegenomen, de broertjes WENDELL en HAROLD zijn naar Nederland en België gereisd. WENDELL en HAROLD zijn reeds geadopteerd. FREDRICK is bij ons terug ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 295,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG