F R E D R I C K
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk grote middelmaat.
Op 24/10/2019 met bijna 5 maanden oud: 55 cm hoog en 19.4 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Kapellen (BelgiŽ, bij Antwerpen), in een opvanggezin met kinderen en honden.
Karakter FREDRICK is een ontzettend lieve, sociale en speelse pup die erg goed luistert voor zijn leeftijd.
In huis doet FREDRICK het erg goed, hij is zindelijk indien hij goed wordt uitgelaten om de 3 ŗ 4 uur. In het opvanggezin verblijft nog een pup van 9 maanden en daarmee wil FREDRICK het liefst heel vaak spelen, indien hij hierin gecorrigeerd wordt (zodat ze elkaar niet uitputten) gaat hij rustig liggen slapen.
Alleen thuis blijven moet nog verder opgebouwd worden, zoals met iedere pup; tot nu toe kan FREDRICK een uurtje alleen thuis blijven, hij verblijft dan in een bench.
Buiten luistert FREDRICK erg goed, hij kan op veilige plekken al los lopen en komt direct indien hij geroepen wordt. Aan de riem loopt hij netjes mee, maar gezien zijn leeftijd moet hij nog wel bevestigd worden hierin.
FREDRICK vindt het leuk om andere honden te ontmoeten en er mee te spelen, hij kan wel overenthousiast worden en moet dan wat afgeremd worden.
In de auto kan FREDRICK zonder problemen mee.
FREDRICK heeft behoefte aan een baasje dat al enige hondenervaring heeft, dit om te zorgen dat hij verder kan uitgroeien tot een geweldige hond.

Klik hier om een filmpje te bekijken van FREDRICK in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FREDRICK is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden FREDRICK zat met 3 broertjes en 1 zusje in de perrera van Madrid. Van hun achtergrond is niets bekend. Vermoedelijk het zoveelste gedumpte nest, zoals dat helaas vaak gaat. Marta van Adoptalo nam contact op met ons en wij zegden toe te helpen met de pups als zij ze uit de perrera kon halen.
Helaas is dat maar deels gelukt want toen Marta daar aankwam waren helaas een broertje en het zusje al vergeven aan onbekenden, we hopen met goede bedoelingen. Marta heeft de drie andere pups meegenomen, de broertjes WENDELL en HAROLD kwamen al eerder naar Nederland / BelgiŽ en zijn inmiddels geadopteerd.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG