G I N O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/07/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 45 cm hoog en 11 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Goes, in een opvanggezin met een andere hond en parkieten.
Karakter GINO is een lief, vriendelijk, rustig en wat timide hondje. Sinds zijn aankomst in Nederland draait hij al goed mee. Hij houdt van rust en regelmaat. GINO kan nog wat schrikken wat onverwachtse bewegingen of harde geluiden. Een rustige benadering is bij GINO dan ook erg belangrijk. Hij laat zich dan ook graag knuffelen.
Bezoek zoekt hij zelf op, mits het bezoek rustig is.
Aan de riem loopt hij heel netjes mee en hij loopt keurig naast het opvanggezin. Ook buiten kan hij bepaalde dingen wat spannend vinden. Hij is alert bij geluid en drukte.
Met andere honden is hij sociaal, onderdanig en wat afwachtend. Bij rustige honden zoekt hij toenadering.
GINO kan al even alleen thuis blijven, in aanwezigheid van de andere hond. Hij verblijft dan los in huis.
GINO is volledig zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GINO past bij rustige mensen die GINO de tijd geven zodat hij verder open kan bloeien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. GINO is niet getest met katten.
Bijzonderheden GINO is enkele jaren geadopteerd geweest in Griekenland. Onlangs is zijn vrouwtje ernstig ziek geworden en zij heeft met veel verdriet GINO terug gegeven aan het asiel. Iris heeft haar beloofd heel erg haar best te doen voor GINO en om die reden heeft is hij naar hier gekomen voor een nieuwe toekomst in Nederland of BelgiŽ.
Kosten: € 325,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG