G L O R Y
contactpersoon
voor meer info:

elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2020
Schouderhoogte
Wordt een grote hond.
Op 7/10/2020 met 8 maanden oud: 60 cm hoog en 22 kg.
Uiterlijk
Tricolor, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met kinderen, een andere hond en katten.
Karakter GLORY is een vrolijke, open en aanhankelijke puber. Sinds haar aankomst in Nederland draait ze al goed mee in het ritme van het opvanggezin. GLORY is een mensgericht hondje en knuffelt dan ook erg graag. Het liefste ligt ze op schoot of op de bank. In het opvanggezin mag ze dit alleen op uitnodiging.
In huis is GLORY een rustige hond. Soms vindt ze het wat lastig haar volledige rust te nemen als ze los in de kamer is, maar door het gebruik van een bench is dit opgelost. Gezien haar jonge leeftijd heeft ze natuurlijk ook wel eens haar onbesuisde momenten.
GLORY moet aan bepaalde nieuwe dingen nog wennen zoals haar oren aanraken of haar met een handdoek afdrogen. Benader je haar in dit soort situaties te dwingend, dan wil ze wel eens snappen. Omdat GLORY dol is op eten, traint het opvanggezin dit soort situaties dan ook met beloningssnoepjes. Zo leert ze dat het haar iets leuks/lekkers oplevert en als ze het eenmaal heeft aangeleerd is het ook helemaal ok voor haar.
Bezoek wordt enthousiast begroet en GLORY komt ook bij hen graag een knuffel halen. GLORY vindt iedereen even aardig.
GLORY speelt graag met een balletje, en een stokje uit de tuin is ook erg leuk. Een kuiltje graven in de tuin is soms ook een favoriete bezigheid. Soms pakt ze nog wel eens dingen die niet voor haar bestemd zijn.
Wandelen vindt GLORY erg leuk. Ze snuffelt graag en alles vindt ze leuk. Het netjes wandelen aan de riem vraagt nog wat oefening omdat ze af en toe behoorlijk kan trekken. Uiteraard traint het opvanggezin dit met haar. Op een veilig omheind losloopveldje heeft GLORY al losgelopen. Ze luistert goed als je haar roept. De verwachting is dan ook dat zij op termijn los kan lopen.
Onderweg wil ze nog wel eens dingen opeten die niet voor haar bestemd zijn. In ruil voor een beloningssnoepje kun je dit afnemen.
In het begin was GLORY wat bezitterig over eten en speeltjes maar dat is al aardig verminderd.
GLORY is nog niet helemaal zindelijk. Ze moet nog leren haar behoeftes aan de riem te doen. Nu wil ze de tuin hier nog wel eens voor gebruiken.
Met vreemde honden gaat ze vriendelijk om. In het begin wil ze wel even aftasten en kan ze het even spannend vinden maar daarna komt ze tot rust en wil ze graag spelen.
GLORY verblijft bij afwezigheid van het opvanggezin en 's nachts in de bench. Dit gaat goed.
In de katten is huis is ze matig ge´nteresseerd.
GLORY gaat graag mee in de auto, ze blijft rustig zitten op de achterbank.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van GLORY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor GLORY zoeken wij adoptanten die het leuk vinden om met een duidelijke leiding nog wat puntjes op de i te zetten in haar opvoeding. Wij plaatsen GLORY niet bij kinderen onder de 12 jaar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. GLORY reageerde bij de kattentest onverschillig op deze dieren.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden GLORY werd gevonden in een park. Ze droeg geen halsband en was niet gechipt. Van haar verleden is niets bekend maar het vermoeden is dat zij in het betreffende park achtergelaten is door haar eigenaar, zoals helaas vaak gebeurt in Griekenland.
GLORY verbleef bij een Grieks opvanggezin totdat zij naar Nederland kwam.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG