G R A F I T A
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix (vermoedelijk) Braque d'Auvergne
Klik hier om meer te lezen over het karakter van dit ras.
Leeftijd
± 20/10/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat.
Op 17/07/2020 met 9 maanden oud: 60 cm hoog en 20 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart gevlekt, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter GRAFITA werd door haar Spaanse verzorgers beschreven als een zeer lieve, speelse, wat onhandige, open hond.
GRAFITA vindt het leven een feest en heeft een grote dosis energie, ze is vriendelijk naar alles en iedereen. Ze vertoont in haar gedrag heel veel kenmerken van een STAANDE JACHTHOND. Aan haar energiebehoefte moet echt voldaan worden, een rondje om de kerk is vragen om moeilijkheden qua gedrag in huis.
Ze is super gehoorzaam al heeft ze af en toe haar puberstreken maar dat heeft ook zijn charme gezien haar jonge leeftijd. GRAFITA leert snel, is levenslustig, speels en kan in veilig gebied heerlijk loslopen. Ze doet met de wandelingen precies waar haar ras voor bedoeld is: vogeltjes uit het hoge gras jagen, ze kan al haar energie hierin kwijt. Gaat ze te ver bij je weg, 1 x fluiten en ze komt als een speer naar je toe rennen.
In huis moet zij nog veel leren, bijvoorbeeld dat niet alles voor haar is; dit gedrag komt voort uit een stukje verveling. Ze laat dan duidelijk merken dat het weer tijd is voor een flinke wandeling zodat ze haar energie weer kwijt kan. De aanwezige huiskatten moet ze af en toe even plagen om te kijken of die ook met haar willen spelen.
GRAFITA vertoont geen verlatingsangst, slaapt 's nachts in een afgesloten ruimte de hele nacht zonder problemen door. Een bench vindt ze verschrikkelijk; ze zet dan een flink orkest in werking.
GRAFITA gaat probleemloos mee in de auto, maar moet vanwege haar beweeglijkheid wel vastgezet worden. Een cursus of jachttraining met haar volgen is wel een aanrader. Zowel hond als baasje zullen daar veel plezier aan beleven. Gezien haar hoge energielevel is het een prť dat zij minstens twee grote wandelingen van ruim 1 uur per dag krijgt om al haar energie kwijt te raken. Eenmaal hieraan voldaan heb je een heerlijke knuffelige schoothond.
GRAFITA heeft geen strenge hand van opvoeden nodig met haar zachte karakter, wel veel duidelijkheid en het baasje moet consequent zijn naar haar, ze is slim genoeg om alles vrij snel te snappen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van GRAFITA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GRAFITA is levenslustige, energieke jonge hond die nog veel moet leren. Ze heeft baasjes nodig die dit begrijpen en ook de tijd hebben om flinke wandelingen met haar te maken en activiteiten met haar te ondernemen. Ze past zowel in een actief gezin als bij actieve mensen. Een cursus volgen met haar is wel een aanrader. Vanwege haar wat onhandige lompe gedrag plaatsen we haar niet bij te jonge kinderen. Kinderen vanaf 9 jaar is geen enkel probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal en speels, ook met katten, maar nogal lomp in haar gedrag.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden GRAFITA werd gevonden op straat, vermoedelijk achtergelaten, en naar de perrera van Madrid gebracht. Ze had geen chip en niemand is naar haar komen informeren. Onze vrienden van Adoptalo hebben haar, na de verplichte wachttijd, daar weg gehaald en ons gevraagd om voor deze leuke, lieve hond een thuis in Nederland of BelgiŽ te zoeken.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG