G U A N C H E
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix, vermoedelijk Italiaans windhondje.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van dit ras.
Leeftijd
± 29/11/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 33 cm hoog en 5 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin/lichtbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met grote en kleine honden, katten en vogels.
Karakter GUANCHE een zeer grappig, iets nerveus, vrolijk, aanhalig, speels en supersnel hondje. GUANCHE kan heel hoog springen (oppassen met omheiningen en eten op tafel).
GUANCHE is graag in de buurt van zijn tijdelijke baasje en ligt vooral graag op schoot. Met wat sturing begrijpt hij heel goed dat baasje daar niet altijd tijd voor heeft.
Met de andere honden en katten kan hij goed overweg. Soms heb je i.v.m. zijn soms pittige karakter een beetje humor nodig in zijn opvoeding. Met een vrolijke stem krijg je alles van hem gedaan.
De kleine wervelwind heeft veel energie maar kan ook heel rustig zijn. GUANCHE is redelijk gehoorzaam en in veilig gebied kan hij los lopen.
Zindelijkheid is nog wel een puntje met hem maar met veel geduld zal dit ook lukken.
GUANCHE gaat graag mee in de auto.
Het alleen thuis zijn moet nog wat verder opgebouwd worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van GUANCHE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GUANCHE is nog een jonge hond die de hele wereld aan het uitproberen is. Een zachte consequente opvoeding met een gezonde dosis humor is alles wat hij nodig heeft. Zijn gedrag komt heel erg overeen met dat van een Italiaans Windhondje. Een stabiel speelmaatje zou erg leuk voor hem zijn, maar met de juiste baas kan GUANCHE als hondje alleen geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels, zowel met grote als kleine honden.
GUANCHE werd getest met katten, hij had geen enkele agressieve reactie, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden GUANCHE werd op straat gevonden, hoogstwaarschijnlijk gedumpt zoals zo vaak gebeurt, en naar de perrera van Madrid gebracht. Hij had geen chip en niemand is naar hem komen vragen. Zodra hij vrijgegeven werd heeft Marta van Adoptalo.com hem daarvandaan gehaald. Aanvankelijk was GUANCHE erg bang maar inmiddels is hij helemaal bijgetrokken. Zijn nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat hij mogelijk een tijdelijke terugval kan hebben.
Punt van aandacht: GUANCHE is razendsnel als hij eten in het oog heeft en probeert nog menigmaal om iets uit je hand te pikken.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG