G U A N C H E
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix, vermoedelijk Italiaans windhondje.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van dit ras.
Leeftijd
± 29/11/2017
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin/lichtbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met meerdere honden, vogels en katten.
Karakter GUANCHE (roepnaam GIO) is een zeer aanhankelijk, grappig, vrolijk, actief en supersnel hondje. GIO kan heel hoog springen (dus oppassen met omheiningen en eten op tafel).
Hij is graag in de buurt van zijn tijdelijke baasje en vindt het vreselijk als hij alleen wordt gelaten. Op schoot of tegen baasje aan liggen is zijn meest favoriete plekjes, maar met wat sturing begrijpt hij heel goed dat baasje daar niet altijd tijd voor heeft.
Met de andere honden en katten kan hij goed overweg. GIO is een hele grote hond in een klein lijfje, hij is voor de duvel nog niet bang, wat soms vervelende situaties op kan leveren als hij los loopt. Hij luistert overigens wel ontzettend goed.
Een beetje humor heb je soms wel nodig in zijn opvoeding. Een zeer consequente opvoeding is dan ook echt nodig voor hem. Met een vrolijke stem krijg je alles van hem gedaan.
Zindelijkheid is wel een puntje: het vraagt geduld van het baasje want soms heeft GIO geen tijd om zijn behoefte buiten te doen; er is zoveel te zien en te snuffelen. Als baasje hem de tijd geeft is GIO helemaal zindelijk in huis, hij geeft (op zijn manier) ook goed aan dat hij nodig wat moet doen.
GIO gaat graag mee in de auto maar moet wel vastgezet worden.
Spelen met het baasje vindt hij geweldig, zowel met een bal als een ander speeltje. Knuffeltje trekken is momenteel zijn favoriete spelletje en een balletje/dummy apporteren, ook uit het water. Met een bal/dummy spel kan GIO heerlijk al zijn energie kwijt om een ontzettend aanhankelijk lief hondje te zijn. De katten in huis moet hij soms even plagen en uitvinden of ze met hem willen spelen. De kleine wervelwind heeft veel energie maar kan ook heel rustig zijn.
Het alleen thuis zijn moet nog wat verder opgebouwd worden, hij zit nu op 2 uurtjes. GIO vindt het vreselijk als baasjes hem alleen laten en voelt zich dan doodongelukkig.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van GUANCHE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GUANCHE/GIO is nog een jonge hond die de hele wereld aan het uitproberen is. Een consequente opvoeding met een gezonde dosis humor is alles wat hij nodig heeft. GIO past het beste in een rustige omgeving en bij baasjes die hem niet te lang alleen laten, dat maakt hem doodongelukkig, met als gevolg blaffen en janken. Hij is geen hondje voor een druk gezin en jonge kinderen. Vanwege zijn hele drukke gedrag in een roedel, plaatsen we GIO het liefst alleen. Een andere speelse, stabiele hond is ook geen probleem zolang GIO zijn aandacht maar krijgt.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels, zowel met grote als kleine honden.
GUANCHE werd getest met katten, hij had geen enkele agressieve reactie, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden GUANCHE werd op straat gevonden, hoogstwaarschijnlijk gedumpt zoals zo vaak gebeurt, en naar de perrera van Madrid gebracht. Hij had geen chip en niemand is naar hem komen vragen. Zodra hij vrijgegeven werd heeft Marta van Adoptalo.com hem daarvandaan gehaald.
Aanvankelijk was GUANCHE erg bang maar inmiddels is hij helemaal bijgetrokken. Zijn nieuwe baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat hij mogelijk een tijdelijke terugval kan hebben.
Punt van aandacht: GUANCHE is razendsnel als hij eten in het oog heeft en probeert nog menigmaal om iets uit je hand te pikken.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG