G U A N C H E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix, vermoedelijk Italiaans windhondje.
Leeftijd
± 29/11/2017
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin/lichtbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Heerenveen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter GUANCHE (roepnaam GIO) is een aanhankelijk, grappig, vrolijk, slim, actief en supersnel hondje. Op schoot of tegen baasje aan liggen is zijn meest favoriete plekje, maar met wat sturing begrijpt hij heel goed dat baasje daar niet altijd tijd voor heeft.
Met de andere honden kan hij goed overweg en de roedeltaal begrijpt hij goed. GIO is een grote hond in een klein lijfje, hij is voor de duvel nog niet bang. Dit betekent soms ook dat als GIO iets heeft wat niet voor hem bestemd is, best even wil grommen of zijn tandjes wil laten zien. Een rustige benadering en zachte stem is hierbij zeer belangrijk.
GIO is erg gevoelig voor overprikkeling. Het opvanggezin zorgt er dan ook voor dat hij in het dagelijks leven veel structuur en rust krijgt en er ook niet grenzeloos met hem wordt gespeeld of gewandeld. Als GIO een keer gecorrigeerd moet worden, werkt een zachte en krachtige stem goed.
Vanwege de benodigde structuur en rust, verblijft GIO overdag soms in de bench. Ook 's nachts slaapt hij in de bench. Omdat hij het 's nachts lastig vindt alleen te zijn, ook al zijn de andere honden in de buurt, slaapt hij momenteel op de slaapkamer. Dit gaat erg goed.
Overdag kan hij al zo'n 2 uurtjes alleen thuis zijn.
GIO is helemaal zindelijk.
GIO gaat graag mee in de auto maar moet wel vastgezet worden.
GIO kan heel hoog springen (dus oppassen met omheiningen en eten op tafel).
GIO is een actief, beweeglijk hondje maar een tuin is niet persť noodzakelijk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van GIO in Nederland en wat filmpjes over de Italiaanse windhond in het algemeen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GIO past het beste in een rustige omgeving bij mensen die een relatief voorspelbaar leven hebben. Hij is geen hondje voor een druk gezin en jonge kinderen. GIO kan prima als hond alleen geplaatst worden mits mensen er rekening mee houden dat hij nog niet lang alleen kan zijn. De aanwezigheid van een andere stabiele hond past ook prima bij GIO.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels, zowel met grote als kleine honden.
GUANCHE werd getest met katten, hij had geen enkele agressieve reactie, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden GUANCHE werd op straat gevonden, hoogstwaarschijnlijk gedumpt zoals zo vaak gebeurt, en naar de perrera van Madrid gebracht. Hij had geen chip en niemand is naar hem komen vragen. Zodra hij vrijgegeven werd heeft Marta van Adoptalo.com hem daarvandaan gehaald.
Aanvankelijk was GUANCHE erg bang maar inmiddels is hij helemaal bijgetrokken.
Punt van aandacht: GUANCHE is razendsnel als hij eten in het oog heeft en probeert nog menigmaal om iets uit je hand te pikken.
Kosten: € 295,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG