H E R M E S   G.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm en 17 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
HERMES verblijft in een opvanggezin in Griekenland. Bij geschikte kandidaat adoptanten zal HERMES klaargemaakt worden voor transport en naar hier reizen zodra er een plek beschikbaar is op een vlucht naar Nederland of België.
Karakter
HERMES is een erg lieve hond, die graag in de nabijheid van mensen en kinderen leeft. Hij loopt netjes aan de lijn en is rustig in de auto. HERMES vindt het leuk om met een balletje te spelen, zie filmpje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor HERMES zoeken we een liefdevol thuis bij mensen die het geen probleem vinden dat hij op 3 poten loopt.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
HERMES werd gevonden aan de rand van de weg met een ernstig verwonde voorpoot. Twee tenen waren verloren gegaan door het slepen over het asfalt. HERMES werd direct naar de dierenarts gebracht, en uit onderzoek bleek dat de zenuw doorgesneden was en de poot niet meer gered kon worden. HERMES' poot werd operatief geamputeerd. Na een revalidatieperiode loopt en speelt hij nu zonder problemen op 3 poten.
Bij andere honden
HERMES verblijft in een Grieks opvanggezin samen met andere honden en katten en kan met allen goed overweg. Over het algemeen is HERMES sociaal met alle teefjes en de meeste reuen. Met een enkele reu kan hij het niet vinden, maar nu hij onlangs gecastreerd is gaat dit al een stuk beter. Toch denken we, om geen risico te nemen, dat HERMES beter niet samen met een andere reu geplaatst kan worden.

Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Een vrijwilligster van Zeil.gr, die terugkeerde van haar werk, zag aan de rand van de straat een hond lopen die zijn poot hoog hield en niet gebruikte. De vrijwilligster stopte, riep naar de hond, en die kwam meteen met kwispelende staart naar haar toe. HERMES werd door haar meegenomen en naar de dierenarts gebracht. Sindsdien verblijft hij bij haar in opvang.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG