H E T T I E
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 26/03/2019 met 4 maanden oud: 40 cm hoog en 9,5 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, wollige puppyvacht.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Heijningen, in een opvanggezin.
Karakter HETTIE is nog maar pas bij haar opvanggezin aangekomen. Ze is een super lief en aanhankelijk hondje. HETTIE is haar grenzen nog aan het uitproberen, ze heeft een lieve, consequente opvoeding nodig, zoals alle pups.
HETTIE is open in het contact met mensen, ze zit het liefst bij het opvanggezin op schoot om aangehaald te worden. HETTIE moest nog overal aan wennen, aan de geluiden binnen in huis, zoals de stofzuiger en de tv, maar dit gaat al heel goed.
Aan de riem lopen gaat steeds beter, verkeer dat vlak langs haar komt vindt ze nog wat spannend, maar ze went er al aan en ze is zo goed als zindelijk als ze elke 3 uur wordt uitgelaten. In de tuin springt ze overal op, maar binnen in huis niet meer, ze luistert goed!
Het opvanggezin vindt haar een echte spring in het veld, ze houdt van rennen, wandelen en daarna het liefst op schoot om te slapen. Ze kan ook al even in de bench blijven overdag, en 's nachts slaapt ze heel de nacht door.
HETTIE kan het goed vinden met de 5 jarige dochter in het gezin, als er een vriendinnetje komt spelen, is ze wel nieuwsgierig, maar laat hun verder met rust.
Met de katten, pony en kippen gaat het ook goed samen. Ze wilt soms met de katten spelen, maar luistert heel goed als er nee gezegd wordt.
HETTIE is een heel lief, leergierig hondje, dat een lieve maar consequente baas/bazin nodig heeft. Ze is volgens het opvanggezin een lieve ondeugende pup die je hart verovert!
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
HETTIE is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal en speels.
Bijzonderheden HETTIE is het zusje van KENSIE.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG