I R I S   I V
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/11/2018
Schouderhoogte
Op 18/03/2019 met 4,5 maand oud: 41 cm en 7 kg (te mager).
Wordt waarschijnlijk een grote middelmaat.
Uiterlijk
Wit met wat vlekken, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter IRIS is een lief, vrolijk en ondeugend pupje. Ze is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor haar bestemd zijn. IRIS kan zichzelf goed vermaken met speelgoed en daagt ook de andere honden uit om te spelen. Naast eten, spelen en slapen komt ze ook graag lekker naast je liggen voor een knuffel. De roedeltaal verstaat zij goed en ze heeft ontzag voor de roedelleidster in het opvanggezin.
IRIS slaapt 's nachts in de bench en dit gaat erg goed. Ook overdag verblijft zij in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Bij thuiskomst ligt zij lekker te slapen.
Vreemde mensen vindt IRIS leuk. Ze worden vrolijk begroet. Wel kan ze soms een onderdanigheidsplasje doen als je haar wilt oppakken of aanlijnen. Met het zindelijk maken is het opvanggezin hard aan het trainen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van IRIS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
IRIS is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden IRIS werd, samen met vier broertjes , op straat gevonden. Helaas is dit heel “gewoon” in Athene, waar bijna dagelijks op straat geboren of achtergelaten pups worden gevonden en welke vaak geen enkele toekomst hebben. Gelukkig hebben onze vrienden van Illioupolis Animal Welfare Union zich over het nest ontfermd en zijn IRIS en haar broertje CACTOS naar Nederland gekomen. Voor de drie andere pups wordt in Griekenland een thuis gezocht.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG