J A M I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/11/2018
Schouderhoogte
Kleine hond: 33 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Tricolor, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Spijkenisse, in een opvanggezin met jonge kinderen en een kat.
Karakter JAMIE is een lief, wat terughoudend hondje. Hij observeert graag vanaf een afstand maar is heel erg nieuwsgierig. Hij komt af en toe aandacht vragen en vindt het heerlijk om dan aangehaald te worden, dan zie je hem echt genieten. Hij kijkt niet om naar de kat en naar de kinderen (een tweeling van 4 jaar) ook niet echt. In huis is hij rustig.
JAMIE is geheel zindelijk. 's Nachts slaapt hij in de bench in de woonkamer en dat gaat goed. JAMIE kan al even alleen thuis blijven. Ook dan verblijft hij in de bench.
JAMIE kan best een sprongetje maken en springt dan ook met gemak over een traphekje van 1 meter hoog. Hier moet dus rekening mee gehouden worden.
JAMIE loopt al keurig mee aan de riem. Auto's, brommers of vreemde mensen is allemaal geen probleem. Een enkele onverwachtse situatie levert nog wel eens wat spanning op maar dit wordt al steeds minder.
Met andere honden gaat hij goed om, zowel reuen als teven. Hij snuffelt wat en begroet ze even op een rustige manier.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor JAMIE zoeken wij adoptanten die hem in alle rust verder willen begeleiden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal
Bijzonderheden Bij een brand ontdekte de Spaanse brandweer meer dan 30 kleinere honden die onder zeer slechte omstandigheden zaten opgesloten, blijkbaar was hun eigenaar een dogcollector. Gelukkig zijn er geen dieren omgekomen bij de brand en zijn alle honden meegenomen door de politie die vervolgens Adoptalo op de hoogte bracht.
Op dit moment bevinden de meesten van deze hondjes zich nog in de perrera van Madrid , maar onze vriendin Marta is begonnen met een actie om alle hondjes zo snel mogelijk daar weg te krijgen. S.O.S. Strays heeft haar toegezegd te willen helpen en inmiddels zijn als eersten JOEY (die inmiddels is geadopteerd), JENNA, JILLY en JANEY - wij hebben hen de J-familie genoemd - naar Nederland gekomen voor een toekomst als huishondje. Nu is het ook de beurt van JAMIE. Vermoedelijk heeft ook JAMIE nooit in een huiselijke situatie geleefd en zal hij mogelijk veel dingen moeten leren. Zijn opvanggezin zal daarmee van start gaan.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG