J A N A   S.
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 30/07/2018
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en 20 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Alkmaar, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter JANA werd aan ons beschreven als een hond die aanvankelijk wat moet wennen aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Ook na haar aankomst bij haar opvanggezin in Nederland laat JANA zien dat ze alles heel spannend vindt.
Langzaam begint ze te wennen aan de routine van alledag en kleeft ze niet de hele dag meer aan haar tijdelijke baasje. JANA een heel lief onzeker hondje wat met kleine stapjes aan het opbloeien is. Ze komt heel voorzichtig uit haar schulp vandaan. De routine van alle dag doet haar goed. Haar verlatingsangst begint wat minder te worden en ze speelt af en toe heel voorzichtig met een piepspeeltje waar ze soms heerlijk achter aan kan rennen.
JANA spontaan een aai over haar bolletje geven zit er nog niet in maar als je haar rustig benadert vindt ze kriebelen achter haar oor toch wel fijn. Ze laat steeds meer zien dat ze eigenlijk een heel vrolijk hondje is dat je zomaar heel spontaan kan komen begroeten.
JANA is helemaal zindelijk, maakt niks kapot, loopt keurig aan de lijn en kan goed met de andere honden en katten overweg. Buiten vindt ze passerende vreemde honden heel spannend en als die te dichtbij komen wil ze wel eens uitvallen.
JANA gaat goed mee in de auto maar moet wel vastgezet worden. Ook moet rekening gehouden worden dat ze angst heeft voor harde geluiden en knallen, ze zoekt dan de steun bij baasjes zonder echt te willen vluchten. JANA is erg voergericht en een beloning met wat lekkers helpt haar ontzettend over haar angst voor het onbekende heen. Tijdens de wandeling maakt het gastgezin gebruik van dezelfde routine en mensen die haar belonen met wat lekkers, JANA laat dit goed toe en stopt in de rustige winkelstraten bij haar traktatie adresjes voor wat lekkers en een aai over haar bolletje.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van JANA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JANA is een hondje dat tijd nodig heeft om te wennen. Ze past het best bij baasjes die niet teveel van huis zijn en veel geduld met haar hebben. JANA kan als hond alleen geplaatst worden, mits ze veel steun van baasje krijgt. Een andere stabiele al aanwezige hond zou ook fijn voor haar zijn. In een druk huishouden is zij niet op haar plaats. Een druk gezin is niet aan haar besteed. Baasjes moeten het geduld hebben om haar rustig te laten wennen aan de routine van alledag. JANA heeft wat verlatingsangst en daarom plaatsen we haar niet bij mensen die vaak van huis zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Haar gedrag met katten is onbekend.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden JANA werd in september 2019 gered uit een onhoudbare situatie. Haar eigenaar hield vele honden onder erbarmelijke omstandigheden in een kleine garage. Na een rechtszaak werden de honden overgedragen aan o.a. Adoptalo Madrid waar ze verder liefdevol verzorgd werden. Een groot deel van deze honden heeft ondertussen een nieuw thuis gekregen. En van hen, Dina, vond via S.O.S. Strays al een thuis in Nederland. Nu was JANA ook aan de beurt en kwam zij naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG