J I L L Y
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 30/06/2018
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Bruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Vlissingen, in een opvanggezin met een jong kind en een hond.
Karakter JILLY is een blij, enthousiast en lief hondje. Ze is dol op aandacht en ze wordt dan ook graag aangehaald. Met het kindje in het opvanggezin (4 jaar) gaat ze uitstekend om. Het kindje kan gewoon spelen en druk zijn zonder dat JILLY daar onrustig van wordt of steeds achter haar aan wil rennen. JILLY heeft uiteraard haar speelmomenten maar zij is in huis verder rustig.
JILLY is nagenoeg helemaal zindelijk. Heel af en toe heeft ze nog een ongelukje maar dat komt dan omdat het opvanggezin niet heeft opgemerkt dat ze heeft aangegeven dat ze moet plassen.
's Nachts slaapt zij in de bench en dat gaat goed. JILLY kan al even alleen thuis blijven. Ook dan verblijft zij in de bench. Helemaal alleen thuis blijven, vindt ze niet fijn. Om die reden is de aanwezigheid van een andere hond een must. JILLY is af en toe een beetje waaks maar is hierin goed te corrigeren.
Het uitlaten is nog wel een aandachtspuntje. Katten en vogeltjes zijn reuze interessant en daar wil ze dan ook nog wel eens achteraan waardoor ze aan de riem trekt. Naar andere honden toe is ze erg enthousiast en het liefst zou ze er hard naar toe willen rennen om met ze te spelen of ze laat een blafje van opwinding horen. Naar andere honden stelt zij zich in eerste instantie onderdanig op om ze daarna op te zoeken en met ze te gaan spelen.
JILLY is gewoon een lief en blij hondje, sociaal met mensen en honden.

Klik hier om een filmpje te bekijken van de hele familie van JILLY in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor JILLY zoeken wij adoptanten die haar in alle rust verder willen begeleiden. De aanwezigheid van een andere hond is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden Bij een brand ontdekte de Spaanse brandweer meer dan 30 kleinere honden die onder zeer slechte omstandigheden zaten opgesloten, blijkbaar was hun eigenaar een dogcollector. Gelukkig zijn er geen dieren omgekomen bij de brand en zijn alle honden meegenomen door de politie die vervolgens Adoptalo op de hoogte bracht.
Op dit moment bevinden de meesten van deze hondjes zich nog in de perrera van Madrid , maar onze vriendin Marta is begonnen met een actie om alle hondjes zo snel mogelijk daar weg te krijgen. S.O.S. Strays heeft haar toegezegd te willen helpen en als eersten zijn JILLY, JENNA, JANEY en JOEY (de laatste twee zijn inmiddels geadopteerd) naar Nederland gekomen voor een toekomst als huishondje. Ook JAMIE kwam naar Nederland en is inmiddels ook geadopteerd..
Vermoedelijk hebben deze honden nooit in een huiselijke situatie geleefd en zullen zij mogelijk veel dingen moeten leren. Onze opvanggezinnen zullen daarmee van start gaan.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG