J I M B O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/02/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk (kleine) middelmaat.
Op 15/08/2020 met 6 maanden oud: 38 cm hoog en 7,5 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met grijze snoet, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Hoensbroek, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter JIMBO is nog maar kort in zijn opvanggezin en laat zich nu zien als een stoere, nieuwsgierige en lieve pup. Binnen de roedel voelde hij zich al snel op zijn gemak en het contact was dan ook direct goed. In de tuin wordt spelen afgewisseld met lekker zijn eigen gang gaan. Alles is interessant en hij gaat dan ook volop op onderzoek uit. Met n van de andere honden speelt hij volop. Hij kan hierbij nogal wild spelen en hem af en toe tot rust manen is dan ook nodig.
Naar mensen is hij wat gereserveerd en loopt binnen dan ook het liefste van je weg. Een rustige benadering is hierbij een must. JIMBO is echter wel zo nieuwsgierig dat hij graag komt kijken wat je aan het doen bent. Ook buiten zoekt hij het opvanggezin regelmatig even op en loopt in de tuin goed mee als je hem roept.
In huis kan hij goed de rust vinden als hij alleen in een ruimte is.
JIMBO kan soms behoorlijk vocaal reageren, bijvoorbeeld als n van de andere honden blaft of om uit te dagen.
JIMBO slaapt 's nachts keurig door. Hij verblijft dan in de bench. Hij geeft 's ochtends zelf aan als hij naar buiten moet. JIMBO is dan ook zindelijk, op een enkel ongelukje na.
Aan de riem loopt hij goed door en trekt hierbij nog wel.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JIMBO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden JIMBO en zijn zus Keira zijn samen in het asiel van Torres terecht gekomen. Keira is ondertussen geadopteerd in Spanje en JIMBO kwam naar Nederland, op zoek naar een gouden mandje. Van zijn afkomst is verder niets bekend.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG