J O K E R   I I
contactpersoon
voor meer info:

dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix Bardino
Leeftijd
± 20/02/2020
Schouderhoogte
Wordt een grote hond.
Op 07/07/2020 met 4,5 maanden oud: 55 cm hoog en 20 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit met deels zwart masker, kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met grotere kinderen en andere honden.
Karakter Lieve, speelse pup. JOKER doet zijn naam alle eer aan: Het leven is een groot feest voor deze goeie lobbes. De wereld ontdekken is momenteel zijn grootste bezigheid. JOKER gedraagt zich netjes tegenover de huishonden, maar katten die hij tegenkomt moeten even onderzocht worden of hij er mee kan spelen.
Hij gaat keurig mee in de auto maar het is wel raadzaam hem vast te zetten. Meneertje is watervlug met uitstappen.
JOKER luistert, voor een pup die net aangekomen is, redelijk goed maar heeft soms een eigen willetje. Hij moet nog leren dat niet alles voor JOKER is. Hij maakt gelukkig niets stuk maar alles moet ontdekt worden. Hij kan zichzelf in huis heerlijk vermaken met kauwkluifjes en speelgoedjes, maar hij laat zijn kluifjes niet afpakken door de andere honden.
JOKER is helemaal zindelijk en slaapt de nachten bij zijn tijdelijke baasje door. Een bench is geen succes met hem als je wat nachtrust wilt hebben.
Het lopen aan de lijn moet nog goed geoefend worden want hij kan behoorlijk trekken. Met de wandeling kan JOKER prima loslopen in veilig gebied, hij blijft keurig bij de roedel.

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van JOKER in Spanje en in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JOKER is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
Een jong gezin raden wij af daar hij een hele grote hond wordt. Kinderen vanaf 12 jaar is geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden JOKER is het broertje van BATMAN en HARLEY.
Alle drie de pups verbleven bij een Spaans opvanggezin tot aan hun reis naar Nederland.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG