J O R I S   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/07/2020
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met een ouder kind, honden en katten.
Karakter JORIS is echt een leuke hond! Hij is vriendelijk, zoekt contact (al is het geen overdreven knuffelaar), luistert behoorlijk en heeft een vrolijke uitstraling. Hij is daarnaast redelijk rustig.
Hij wil graag bij je zijn maar kan zich ook prima alleen vermaken. Hij doet graag dingen met je maar het is ook goed als hij gewoon bij je kan zijn. Echt een hondje dat genoeglijk met je door de dag scharrelt zonder al teveel eisen te stellen.
Spelen doet hij graag en kauwspeeltjes zijn hierbij favoriet. Omdat hij zijn tandjes nog wel eens gebruikt, is het door de dag heen belangrijk dat hij genoeg gelegenheid krijgt om op dingen te bijten.
JORIS geniet ook enorm van slapen in de zon.
In het begin heeft het opvanggezin dingen met JORIS getraind en dat pakte hij snel op. Puzzels vindt hij geweldig. Het commando "los" voert hij met grote trots uit. JORIS doet alles voor een brokje. Ook buiten kun je hem goed trainen met een brokje.
Met de andere twee honden in het opvanggezin gaat hij goed om. Voor de één heeft hij respect, met de ander kan hij lekker spelen. JORIS heeft wel bescherming nodig tegen teveel prikkels. Het opvanggezin zorgt ervoor dat hij goed zijn rust krijgt en pakt en gebruikt hiervoor een afgedekte bench. Hij slaapt dan ook best veel.
Vreemde honden vindt JORIS erg leuk. Hij kan los en aan de riem goed overweg met elke hond. Als hij niet naar een andere hond kan om kennis te maken, wil hij wel eens blaffen.
Waar het veilig is, loopt JORIS probleemloos los. Hij blijft in de buurt en luistert redelijk.
JORIS is zindelijk en loopt netjes mee aan de riem.
Als er bezoek komt, blijft JORIS in de bench tot het bezoek gesetteld is. Bekende mensen begroet hij vrolijk maar niet opdringerig.
JORIS kan al even alleen thuis blijven, in aanwezigheid van de andere honden. Hij laat wel af en toe een blaf horen. JORIS reageert sowieso wat snel op hetgeen buiten gebeurt en gaat dan blaffen.
JORIS is rangordegevoelig en past goed bij honden die hem de baas kunnen.
Mee in de auto vindt JORIS spannend maar hij gaat niet overgeven oid.
Mee met de fiets kan hij al erg goed en hij vindt dit ook leuk.
JORIS is met de juiste begeleiding een fantastische hond en heel geschikt om een echt maatje voor het leven te worden!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van JORIS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JORIS heeft een huis nodig waar het leven rustig en voorspelbaar is, maar waar hij wel bewust uitdaging en beweging krijgt. Adoptanten moeten niet bang zijn om grenzen te trekken en daar aan vast te houden. JORIS wordt vanwege zijn wat snelle overprikkeling niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. JORIS wil achter een kat aanspringen, tenzij de kat zijn mannetje staat.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden JORIS en zijn broertje en zusjes werden gedumpt in de tuin van een vrouw die bekend staat als een dierenvriend. Het gebeurt vaker dat men pups in haar tuin achterlaat. Het gebeurt vaker dat men pups in haar tuin achterlaat. Deze mevrouw doet haar uiterste best om voor zulke pups een thuis te vinden, wat vaak bijna onmogelijk is. Iris en haar team helpen haar waar zij kunnen. Door de samenwerking met S.O.S. Strays konden sommige pups naar Nederland komen voor een nieuwe toekomst. JOSIE, JONASZ, JOANY, JOLENE en JOLLY zijn inmiddels geadopteerd. JORIS was ook reeds geadopteerd maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 325,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG