J O R I S   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/07/2020
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met een ouder kind, honden en katten.
Karakter JORIS is een hele lieve, gevoelige en leergierige puber. Hij is graag bij je en wil graag dingen met je doen. Zijn staart zwaait de hele dag heen en weer. JORIS heeft vertrouwen in mensen en wil graag hun goedkeuring. Hij scharrelt heel genoeglijk met je door de dag als je hem zo nu en dan even 5 minuutjes bezighoudt.
Hij kan zichzelf inmiddels op een afstandje ook goed vermaken. Spelen doet hij graag en kauwspeeltjes zijn hierbij favoriet. Omdat hij zijn tandjes nog veel gebruikt, is het door de dag heen belangrijk dat hij genoeg gelegenheid krijgt om op dingen te bijten.
JORIS leert snel. Met twee keer oefenen heeft hij bijvoorbeeld een hondenpuzzel onder de knie.
JORIS was in het begin wat snel overprikkeld wat soms betekende dat hij vervelend ging doen of ging happen (zonder door te bijten) in handen, andere honden of de riem. Inmiddels gaat dit een stuk beter. Preventie is dus erg belangrijk. Als je voorkomt dat hij moe, opgewonden en/of overprikkeld wordt, is het een vrij rustig hondje dat heel graag dingen met je wil doen. In het begin zullen adoptanten moeten accepteren dat ze kleine stukjes wandelen en hem niet in situaties brengen die hij (nog) niet kan hanteren.
Na een korte gewenperiode in het opvanggezin, is hij nu heerlijk aan het uitproberen waar hij zoal mee weg kan komen. Nieuwe adoptanten moeten niet bang zijn om grenzen te trekken en daar aan vast te houden. Een beetje gevoel voor humor helpt.
Als er bezoek komt, blijft JORIS soms in de bench tot het bezoek gesetteld is. Als hij het bezoek al kent, loopt hij gewoon los en dat vindt JORIS gezellig en hij gaat overal snuffelen en aaitjes halen.
Hij slaapt momenteel erg veel om al die nieuwe indrukken te verwerken. Vanwege zijn gedrag mag hij nog niet op schoot of op de bank. Slapen doet JORIS in de afgedekte bench.
JORIS kan al even alleen thuis blijven, in aanwezigheid van de andere honden. Hij laat wel af en toe een blaf horen. JORIS reageert sowieso wat snel op hetgeen buiten gebeurt en gaat dan blaffen.
JORIS is zeker rangordegevoelig. Hij kan prima bij andere honden. Vreemde honden worden beleefd begroet. Hij is al een aantal keer los geweest op het hondenstrand en rennen met andere honden vindt hij dan erg leuk.
JORIS is zindelijk. Hij kan al netjes aan de riem wandelen. Hij reageert goed op positieve beloning.
Mee met de fiets kan hij al erg goed en vindt dit ook leuk.
JORIS is met de juiste begeleiding een fantastische hond en heel geschikt om een echt maatje voor het leven te worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van JORIS in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JORIS heeft een huis nodig waar het leven rustig en voorspelbaar is, maar waar hij wel bewust uitdaging en beweging krijgt. JORIS wordt niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. JORIS wil achter een kat aanspringen, tenzij de kat zijn mannetje staat.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden JORIS en zijn broertje en zusjes werden gedumpt in de tuin van een vrouw die bekend staat als een dierenvriend. Het gebeurt vaker dat men pups in haar tuin achterlaat. Het gebeurt vaker dat men pups in haar tuin achterlaat. Deze mevrouw doet haar uiterste best om voor zulke pups een thuis te vinden, wat vaak bijna onmogelijk is. Iris en haar team helpen haar waar zij kunnen. Door de samenwerking met S.O.S. Strays konden sommige pups naar Nederland komen voor een nieuwe toekomst. JOSIE, JONASZ, JOANY, JOLENE en JOLLY zijn inmiddels geadopteerd. JORIS was ook reeds geadopteerd maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 325,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG