J O S I E   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 05/07/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een (flinke) middelmaat:
Op 26/10/2020 met 3,5 maand oud: 38 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Bruin met donker masker, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden en konijnen.
Karakter JOSIE is een lief, vrolijk en soms wat verlegen pupje. De eerste dagen nadat zij was aangekomen in Nederland heeft zij echt even moeten wennen. Inmiddels komt ze wat losser. Ze is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor haar bestemd zijn.
JOSIE kan zichzelf erg goed vermaken met speelgoed. Met de andere honden in het opvanggezin wordt nog niet gespeeld, hoewel er al wel wat pogingen zijn ondernomen. JOSIE is in haar benadering naar andere honden nog wat onbeholpen en zeker niet bang. Een correctie van een andere hond pakt zij goed op zonder hiervan van de wijs te zijn.
Is zij eenmaal uitgespeeld, dan zoekt zij ergens een plekje op om lekker te gaan slapen. Van nature heeft zij een wat rustiger karakter.
JOSIE slaapt 's nachts in de bench. Ook overdag verblijft zij in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Dit gaat erg goed.
Naar vreemde mensen kan JOSIE wat verlegen/afwachtend reageren. Ze zoekt dan steun bij haar opvanggezin.
Haar verlegenheid moet echter niet verward worden met onderdanigheid. JOSIE is een parmantig pupje waarvan het staartje continue kwispelt. Buiten in de tuin loopt ze al best goed mee aan de riem en is zij nieuwsgierig te noemen. Van een hard of vreemd geluid kan ze nog schrikken maar ze herstelt zich snel.
JOSIE is nog niet helemaal zindelijk. Zo af en toe heeft zij nog wel eens een ongelukje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JOSIE is nog een pup en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden JOSIE en haar broertje JORIS werden gedumpt in de tuin van een vrouw die bekend staat als een dierenvriend. Het gebeurt vaker dat men pups in haar tuin achterlaat. Deze mevrouw doet haar uiterste best om voor zulke pups een thuis te vinden, wat vaak bijna onmogelijk is. Iris en haar team helpen haar waar zij kunnen. Door de samenwerking met S.O.S. Strays kunnen sommige pups naar Nederland komen voor een nieuwe toekomst, zoals nu het geval is met JOSIE en JORIS.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG