J O V I N O
contactpersoon
voor meer info:ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 17/08/2014
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 58 cm hoog en 35 kg (nog te zwaar).
Uiterlijk
Bruin/wit met donker masker, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo

Albergue de Oviedo, of ookwel "La Bolgachina" genoemd, is een gemeentelijk asiel in de provincie Asturias. Jarenlang stond dit asiel bekend als een vreselijk asiel. Het was er overvol, smerige hokken vol ratten, er was geen medische zorg, honden kwamen nooit uit de kennels. Gelukkig is er sinds februari 2017 een nieuwe beheerder gekomen en sindsdien is de situatie een heel stuk verbeterd. De honden krijgen medische zorg, ze worden geŽnt, gesteriliseerd of gecastreerd. De medewerkers die er rond lopen hebben hart voor de dieren en doen hun best ze zo goed als mogelijk te verzorgen. Er is een uitloopveldje gekomen en er wordt als daar tijd voor is gewandeld met de honden. Er wordt getracht een nieuwe thuis te vinden voor de honden. Wel is het nog altijd een overvol asiel van ruim 200 honden waarvan velen een zeer geringe kans op adoptie hebben omdat ze groot, geen ras of oud zijn.
Verblijfplaats
Nijmegen, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter JOVINO is een hele lieve, rustige hond. Er zit geen enkel kwaad in hem. Hij heeft zich goed aangepast aan een leven als huishond en hij geniet van de comfort en aandacht die hij nu krijgt. Hij kan nog een beetje onzeker zijn bij onbekende situaties, maar hij raakt niet in paniek. JOVINO leert snel en heeft een grote will te please. Hij is gevoelig voor stemverhef en heeft een zachte maar consequente aanpak nodig.
In huis ligt JOVINO graag in de buurt van zijn opvangmama. Hij is helemaal op haar gericht.
Naar de man in huis is hij nog terughoudend. Waarschijnlijk heeft hij in het verleden slechte ervaringen met mannen gehad.
JOVINO wordt graag geknuffeld maar is hier niet opdringerig in. Als hij een aai krijgt gaat hij er uitgebreid voor liggen om overal gekroeld te worden. JOVINO kan al even alleen blijven. In het opvanggezin is dit samen met de andere hond. Hij maakt er geen probleem van en vertoont geen wangedrag. Je hoort hem niet.
's Nachts slaapt hij samen met de andere hond in de "hondenkamer" en dit gaat prima. JOVINO eet in het bijzijn van de andere hond, hij heeft geen enkele baknijd. Hij eet rustig zijn bak leeg. JOVINO is helemaal zindelijk.
JOVNIO gaat graag mee wandelen. Het is geen heel actieve hond die moet kunnen spelen en rennen. Maar een flinke boswandeling houdt hij makkelijk vol. Het is een genot om met hem te wandelen. Hij loopt heel netjes en rustig mee aan de lijn. Alleen als hij ergens van schrikt kan hij eventjes trekken. JOVINO reageert niet op honden, katten of vogels die hij onderweg tegenkomt. JOVINO kan op veilige plaatsen loslopen. Hij houdt zijn opvangmama goed in de gaten en blijft in de buurt.
Mee in de auto is geen probleem. Hij heeft nog wat hulp nodig bij het instappen maar tijdens de rit is hij rustig en niet wagenziek. JOVINO heeft al geleerd dat hij moet wachten met uit de auto springen tot zijn opvangmama daar een teken voor geeft.
Zijn opvangmama omschrijft JOVINO als een een geweldige, leuke , lieve, fantastische, gevoelige hond! Het is een makkelijke, brave hond om mee om te gaan.

- Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van JOVINO in het asiel in Spanje.
- Klik hier om 2 filmpjes te bekijken van JOVINO in opvang in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
We zoeken voor JOVINO een fijn thuis bij mensen die voldoende tijd en aandacht voor hem hebben en het leuk vinden om samen met hem op te trekken als een volwaardig lid van het gezin. JOVINO is een lieve, makkelijke hond die in veel situaties zou kunnen passen.
Hij kan prima samen leven met een andere hond maar heeft niet per sť een andere hond nodig, hij is ook heel erg baasgericht. JOVINO kan met kinderen, maar een heel druk en levendig gezin is mogelijk te hectisch voor hem. Hij zal de kinderen geen kwaad doen maar het zou hem niet gelukkig maken, JOVINO is gesteld op zijn rust. Zijn nieuwe baasjes moeten er wel rekening mee houden dat JOVINO nog weinig gewend is en even tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuwe situatie.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig naar andere honden, groot en klein. JOVINO kan ook goed overweg met katten, hij heeft er geen interesse voor en laat ze met rust.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

JOVINO verbleef al vele jaren in het asiel La Bolgachina. In het verleden was dit een afschuwelijk asiel met een slechte beheerder die de honden aan hun lot overliet. Sinds februari 2017 is er een nieuwe beheerder gekomen, JOVINO was toen al in het asiel. De medewerkers hebben keihard gewerkt om van dit asiel een enigszins dierwaardige plek te maken met zorg voor de honden en veel inzet om een thuis te vinden voor zoveel mogelijk dieren. Helaas bereikte ons het trieste nieuws dat per 31 januari dit voorbij zal zijn. Dan wordt het asiel overgedragen aan weer een andere beheerder die een zeer slechte naam heeft in de regio en niet bepaald bekend staat als een dierenvriend. Hij wil geen vrijwilligers in het asiel, geen internationale adopties. Voor de honden in het asiel is dit een vreselijk vooruitzicht. We kunnen niet alle honden van dit asiel helpen, maar 6 van hen zal dit lot bespaard blijven: AURELIANA en CONSUELO (die inmiddels allebei geadopteerd zijn), CAMILO en JOVINO zijn eind januari naar hier gekomen voor een betere toekomst.
Ook PALMIRA en ANTONIO (inmiddels geadopteerd), twee lieve oude honden uit hetzelfde asiel, konden nog net op tijd hun kennel verlaten; ook hen blijft een afschuwelijk en kansloos bestaan in dit asiel bespaard.
Kosten: € 240,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG