J U L I E T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2008
Schouderhoogte
Middelmaat: 51 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Bruin gemeleerd, dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo via La Protectora

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Herent (België, bij Leuven) in een opvanggezin met katten.
Karakter
JULIETA is een lieve, aanhankelijke en sociale hond. Ze loopt rustig mee aan de riem en geniet van het beetje aandacht wat ze krijgt. Al is JULIETA tot nu toe niet veel gewend geweest, ze komt evenwichtig over, is vriendelijk voor mens en dier en niet angstig.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van JULIETA in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat JULIETA nog een waardige en liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit:JULIETA heeft een gebitsreiniging gehad op 07/02/2019
- Ogen: Lichte vertroebeling van de lens, geen staar.
- Gehoor: Schoon. JULIETA hoort goed.
- Conditie: normaal voor haar leeftijd.
- Mobiliteit: goed.
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Bij de kattentest, waarbij JULIETA langs de kattenverblijven in het asiel geleid werd, reageerde ze heel rustig en toonde weinig interesse in de katten, zie filmpje. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden JULIETA verbleef lange tijd in het overvolle asiel Bolgachina te Oviedo, waar het leven triest en zwaar is, en dat geldt extra voor een oude hond. Haar kansen op adoptie in Spanje zijn zo goed als nihil, zeker als grote, oude hond. Samen met onze vrienden van La Protectora willen we haar een kans geven om toch nog een paar mooie jaren te mogen hebben bij mensen die om haar geven, in plaats van tot haar einde in een asiel te moeten leven, waarschijnlijk zonder ooit te hebben mogen ervaren dat het leven als hond ook heel fijn kan zijn.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG