K A T Y   I I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/12/2013
Schouderhoogte
Kleine hond: 36 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Grijs/lichtbruin, halflangharig. KATY heeft een onderbeetje.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiŽle opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 ŗ 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert allťťn zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met oudere kinderen en andere honden.
Karakter KATY is een vrolijk, zachtaardig en enorm lief hondje. Ze draait al helemaal mee in het ritme van het opvanggezin en je merkt eigenlijk nauwelijks dat ze er is.
In huis is KATY rustig en lief. Ze ligt graag ergens bij je in de buurt of op de hoek van de bank. Aandacht vindt ze heerlijk maar ze loopt zeker niet de hele tijd achter je aan. Ook met bezoek gaat ze goed om.
KATY is lief tegen iedereen en zeker ook met hele kleine kinderen.
KATY is niet echt speels te noemen, als je haar uitdaagt en gek tegen haar doet, wil ze nog wel eens meedoen. De roedeltaal verstaat zij goed. Ze kan het goed vinden met de andere aanwezige honden maar ze heeft niet persť een andere hond nodig. Een fijn contact met de baas is voor haar ook prima.
KATY is helemaal zindelijk. Buiten is ze enthousiast, levendig, gek op wandelen en snuffelen en ook vogeltjes vindt ze erg leuk. Hierdoor heeft ze buiten soms wat minder aandacht voor haar opvanggezin. In het begin wil ze nog wel trekken aan de riem maar met de juiste begeleiding past ze zich snel aan.
KATY kan goed even alleen thuis blijven, in aanwezigheid van de andere honden van het opvanggezin. Ze verblijft dan los in huis en maakt niets kapot.
KATY gaat graag mee in de auto.

Klik hier om een filmpje te bekijken van KATY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KATY past in veel situaties en kan ook heel goed als hond alleen geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest negeerde KATY de aanwezige katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden KATY gaat in Spanje regelmatig mee op bezoek bij patiŽnten van een psychiatrische inrichting. Zij was erg goed met hen en mocht ook regelmatig met hen mee wandelen. KATY's vacht was door verwaarlozing in zeer slechte staat en is om die reden geschoren zodat hij weer op een gezonde wijze kon aangroeien.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG