K E N S I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix border collie
Leeftijd
± 12/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 13/05/2019 met 6 maanden oud: 48 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Zwart, wollige puppyvacht. KENSIE heeft een half staartje.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter KENSIE is een actief, lief, vrolijk, slim en ondeugend pupje. Ze is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor haar bestemd zijn. KENSIE kan zichzelf goed vermaken met speelgoed en daagt ook de andere honden uit om te spelen. Naast eten, spelen en slapen, is ze erg graag in de tuin. Ze vindt het heerlijk om rond te rennen of lekker te snuffelen. KENSIE heeft zeker werklust in zich en heeft naast lichamelijke beweging zeker ook geestelijke uitdaging nodig.
De roedeltaal verstaat zij goed en ze is zeer sociaal met andere honden.
KENSIE slaapt 's nachts in de bench en dit gaat erg goed. Ook overdag verblijft zij in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Bij thuiskomst ligt zij lekker te slapen.
KENSIE is, mits zij op regelmatige tijden naar buiten gaat, zindelijk.

Klik hier om een filmpje te bekijken van KENSIE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KENSIE is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
KENSIE past bij sportieve, actieve mensen die haar voldoende lichamelijke en geestelijke uitdaging kunnen geven en die het leuk vinden om met haar te werken en trainen. De aanwezigheid van een tuin is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal en speels.
Bijzonderheden KENSIE is het zusje van HETTIE.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG