K I R A   V I I I
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)561-689128
ma t/m za: 9.00 - 14.00
zo: 9.00 – 20.00


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Beagle/Terriër.
Leeftijd
± 25/02/2018
Schouderhoogte
Klein hondje: 32 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Tricolor, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Maria Mato is een grote dierenvriend die verlaten en gedumpte honden helpt die zich bevinden op de route van de Camino de Santiago in de provincie Galicia. Ze vangt deze hondjes op, geeft ze de nodige medische zorgen en zoekt een nieuwe thuis voor ze. Het asiel in Santiago de Compostella, Refuxio de Bando, werkt nauw samen met Maria Mato en helpt mee om voor deze hondjes een thuis te vinden. Zo komen ook enkele hondjes van Maria Mato via onze samenwerking met asiel Refuxio de Bando mee op transport.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter KIRA is een ontzettend grappig, levendig en aanhankelijk hondje. KIRA is kort geadopteerd geweest maar is teruggekomen vanwege verlatingsangst. KIRA was daar de enige hond. We zoeken adoptanten voor haar waar al een andere hond of meerdere honden aanwezig zijn. Honden die haar speelse gedrag tolereren. In het opvanggezin zijn meerdere honden en als een hond haar corrigeert, dan gaat zij meteen op haar rugje liggen. KIRA verstaat de hondentaal goed.
In het opvanggezin doet KIRA het geweldig. Ze zit keurig voor een brokje en als iets niet mag, is een duidelijke nee vaak al genoeg. KIRA kan ook al 2 à 3 uurtjes alleen zijn met de andere honden van het opvanggezin. Zij verblijft dan in de woonkamer. KIRA vindt een gesloten bench niet prettig. Het zal haar verlatingsangst eerder stimuleren dan afremmen. In de auto zit zij voor de veiligheid wel in een gesloten bench. Dit vindt zij prima, het opvangbaasje is bij haar en zij gaat rustig liggen. Het is uiteraard niet de bedoeling om haar alleen achter te laten in de auto.
Ze heeft overdag momenten van spelen en rennen maar ligt tussendoor ook nog vaak te slapen. Ze is niet waaks maar alert. Alle bezoek wordt bij binnenkomst enthousiast begroet, ze is ook met alle honden sociaal. ’s Avonds ligt KIRA graag bij haar baasje op schoot.
KIRA is gek op kinderen. Wij plaatsen haar vanwege haar enthousiasme liever niet bij kinderen onder de leeftijd van plusminus 5 jaar.
KIRA loopt nog niet los maar aan een lange lijn. De focus is op dit moment nog meer voor de omgeving tijdens het wandelen dan voor het baasje.
Een tuin is noodzakelijk zodat zij haar energie kwijt kan, samen met een andere hond(en). Het is belangrijk dat een tuin dicht en goed omheind is.
KIRA kon in Spanje in huis goed met katten, buiten is uiteraard een ander verhaal.
In de tuin wil ze ook graag een balletje apporteren.
KIRA is een hondje dat je op een speelse manier heel veel kunt leren.
Nu nog op zoek naar ervaren hondenbaasjes, die genieten van deze kleine puber, haar op een positieve, speelse manier verder willen opvoeden en die helemaal voor haar gaan..

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van KIRA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KIRA past bij actieve mensen die graag met haar op pad gaan en het haar het liefst samen met PINEIRITA willen adopteren of al een andere, speelse hond hebben. Baasjes waar ze nog van alles kan leren en die dit met kleine stapjes doen. KIRA is een jonge hond en past niet bij baasjes die vele uren van huis zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen ons uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden KIRA woonde in Spanje bij een zeer onprettige familie die rond riepen haar niet meer te willen hebben en dreigden haar ergens te dumpen. Maria Mato trok zich het lot van dit hondje aan en heeft haar zo snel mogelijk van hen overgenomen. Maar ook haar huis is overvol aan het raken en ze is ontzettend blij dat KIRA naar Nederland mocht reizen voor een betere toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG