K O B E   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 7 Ó 8 jaar
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en 5-6 kg.
Uiterlijk
Zwart, halflange wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŰ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vˇˇr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
KOBE komt begin maart over naar hier en gaat naar Capelle aan de IJssel, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter KOBE is een lief en aandoenlijk hondje wat mogelijk wat tijd nodig heeft om te wennen aan zijn nieuwe situatie (zie ook bijzonderheden) .
Zodra KOBE is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een filmpje te bekijken van KOBE in het asiel in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra KOBE is aangekomen in het opvanggezin zullen we profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, KOBE is nog niet getest met katten.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

KOBE werd op straat gevonden door een voorbijganger. Omdat deze medelijden had met het hondje en wilde voorkomen dat KOBE in de perrera terecht zou komen, heeft deze persoon het hondje tijdelijk in huis genomen. KOBE was erg overstuur: bang, boos en onvriendelijk. Hij klampte zich letterlijk vast aan het dekentje wat hem gegeven werd.
KOBE is twee weken in quarantaine geweest bij deze meneer (of mevrouw) voordat hij kon worden opgenomen in het asiel van Refugio Canino Torres. Men is daar met hem aan het werk gegaan en al gauw wonnen zij het vertrouwen van KOBE. Dankzij de samenwerking van S.O.S. Strays met dit asiel kan KOBE binnenkort naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst. Tot die tijd verblijft hij bij een Spaans gastgezin.
Zijn toekomstige opvanggezin en baasjes zullen er rekening mee moeten houden dat dit hondje een tijdelijke terugval kan krijgen. Rust, goede zorgen en liefde zullen hem daarbij helpen.
Kosten: € 240,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG