K U N   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/05/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, dikke wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Deurne (Belgi, bij Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
KUN is een heel lief en rustig hondje. Hij is tot nu toe nog weinig gewend geweest. KUN leefde jarenlang een miserabel bestaan aan de ketting. Onlangs werd hij uit deze situatie gered en hij verblijft nu in een opvanggezin in Spanje waar hij het leven als huishondje leert kennen. Ondanks zijn trieste verleden is KUN een lief, onderdanig hondje wat blij is met de aandacht en goede zorgen die hij nu krijgt. Hij begint meer en meer op te bloeien. Hij past zich vrij makkelijk aan en geniet van zijn nieuwe leven. KUN gaat probleemloos mee in de auto en loopt rustig mee aan de riem. Hij mag graag wat rond snuffelen. Hij laat zich ook makkelijk leiden met de riem vastgemaakt aan een andere hond.
KUN is nog niet helemaal zindelijk maar ze zijn hem dit nu aan het leren en op een enkel plasje na doet hij zo goed als alles netjes buiten.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van KUN in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat KUN nog een fijne en liefdevolle oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *. Omdat KUN blind is zal hij eventjes tijd nodig hebben om zijn nieuwe omgeving te leren kennen.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

KUN is blind maar kan zich hier redelijk goed mee redden. Hij hoort prima en volgt je op je stem of vingerknippen. Ondanks een lang leven aan de ketting met amper verzorging is KUN nog in een goede gezondheid, zeker voor zijn leeftijd. Het bloedonderzoek vertoonde geen afwijkingen.
Bij andere honden
Sociaal. Omdat KUN een oud en blind hondje is, moet er wel opgepast worden dat hij niet door grote, jonge of wilde honden onder de voet gelopen wordt, maar hij is niet angstig of schrikachtig.
KUN werd getest met katten, behalve wat snuffelen reageert hij er rustig op en toont weinig interesse, zie filmpjes.
Bijzonderheden KUN is zijn leven lang een kettinghond geweest waar amper naar omgekeken werd. In februari werd hij gered van zijn ellendige bestaan door onze vrienden van Refugio Canino Torres. Ondanks zijn miserabele verleden is KUN een heel vriendelijk hondje gebleven. Ook al is hij blind, hij is niet angstig voor aanraking maar juist steeds op zoek naar "een hand die hem aandacht geeft".
Kosten: 100,-- gift + 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG