K Y R A
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Poedel
Leeftijd
± 11/07/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 37 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Zwart, wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés (Asturias) maar al 5 jaar in Nederland
Verblijfplaats
Borgerhout (België, Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
KYRA verblijft nu al enkele weken in haar opvanggezin en begint langzaam los te komen. In plaats van heel de dag in de sofa te liggen en alles in het oog te houden, loopt ze nu regelmatig in de tuin te snuffelen (eventuele regen schijnt haar daarbij niet te deren). Na de avondwandeling zoekt ze nog wel steeds haar plekje in de zetel op om te dutten.
Op de hondenwei begint KYRA meer contact te zoeken met de andere, reeds gekende mensen die daar hun hond komen uitlaten; ze gaat hen regelmatig om een knuffel vragen. Met de honden zelf zoekt KYRA geen contact; niet op de wei en ook niet echt met de eigen honden van het opvanggezin. KYRA apporteert graag balletjes; als een andere hond haar voor is om het balletje te vangen is dat ook ok voor haar; ze wacht dan geduldig tot het balletje weer geworpen wordt.
KYRA gaat zeer graag mee wandelen; vanaf de riem wordt bovengehaald, staat ze opgewonden piepend klaar aan de voordeur. Het trekken aan de riem, wat ze aanvankelijk deed, is al flink verbeterd; KYRA wandelt nu rustig met de andere honden mee.
KYRA is vanaf dag één zindelijk.
Op veilige plaatsen kan ze ook zonder problemen los lopen; ze komt dadelijk als je haar roept (een snoepje als beloning help hierbij natuurlijk).
Kort samengevat : KYRA is een aangenaam, vriendelijk hondje dat goed zou passen bij rustige mensen, die nog graag even een ommetje maken om een frisse neus te halen. Omdat KYRA nogal graag blaft als ze alleen wordt gelaten, best bij mensen die veel thuis zijn.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van KYRA in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angstige/Onzekere/Onderdanige honden
Profiel adoptant
Voor KYRA zoeken we baasjes die niet te veel uit huis zijn, maar nog wel graag gaan wandelen. Voor haar leeftijd is KYRA nog heel kwiek. Een andere hond in huis is geen probleem maar niet noodzakelijk; KYRA zoekt toch vooral het gezelschap van haar baasjes op.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden KYRA komt van een vrouw uit Villaviciosa die destijds 40 honden opgestapeld had in een doorsnee tuin. Deze honden kwamen hier nooit uit, en waren aan helemaal niets gewend. KYRA reisde naar Nederland en werd geadopteerd.
Wegens omstandigheden bij de adoptant, is KYRA terug ter herplaatsing.
Kosten: € 100,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG