K Y R A
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Poedel
Leeftijd
± 11/07/2009
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 37 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Zwart, wollige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés (Asturias) maar al 5 jaar in Nederland
Verblijfplaats
Borgerhout (België, ten noorden van Antwerpen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
KYRA is nog maar net aangekomen in haar opvanggezin, maar past zich goed aan. Ze heeft geen problemen met de aanwezige honden, maar zoekt ze voorlopig ook nog niet echt op. In huis is ze rustig; ze heeft zich een plaatsje op de sofa uitgezocht en ligt daar gedurende de dag de boel in het oog te houden. Ook ‘s nachts slaapt ze in die zetel; op enkele zachte piepjes na, hoor je haar dan niet.
KYRA is volledig zindelijk en had snel door hoe het hondenluik richting tuin functioneert. KYRA gaat graag mee wandelen maar trekt nogal aan de riem; daar wordt in het opvanggezin nog aan gewerkt. Los op de hondenwei houdt ze haar opvangbaasje goed in het oog en komt ook vlot als ze aangelijnd moet worden. Ze heeft hierbij natuurlijk het goede voorbeeld van de andere honden, en het snoepje dat ze krijgt zal ook wel helpen.
KYRA kan samen met de andere honden even alleen blijven, maar heeft toch het liefst dat het baasje thuis is, al is het niet zo dat ze hem ook altijd volgt als hij uit de kamer verdwijnt. KYRA kan mee met de auto, maar wordt misselijk als de rit te lang duurt; het is dus geen hondje om lange autoreizen mee te maken.
KYRA is eerst wat voorzichtig met nieuwe mensen, maar als ze ziet dat die te vertrouwen zijn, gaat ze graag een knuffel halen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angstige/Onzekere/Onderdanige honden
Profiel adoptant
Voor KYRA zoeken we baasjes die niet te veel uit huis zijn, maar nog wel graag gaan wandelen. Voor haar leeftijd is KYRA nog heel kwiek. Een andere hond in huis is geen probleem maar niet noodzakelijk; KYRA zoekt toch vooral het gezelschap van haar baasjes op.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden KYRA komt van een vrouw uit Villaviciosa die destijds 40 honden opgestapeld had in een doorsnee tuin. Deze honden kwamen hier nooit uit, en waren aan helemaal niets gewend. KYRA reisde naar Nederland en werd geadopteerd.
Wegens omstandigheden bij de adoptant, is KYRA terug ter herplaatsing.
Kosten: € 100,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG