L A D Y   I I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 22/01/2019
Schouderhoogte
Grote hond: 66 cm hoog en 30 kg.
Uiterlijk
Wit met lichtbruin/grijs, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter LADY is een heerlijke lieve jonge hond die aanvankelijk wat verlegen kan zijn, maar al snel haar nieuwsgierige, vrolijke en speelse karakter laat zien. Ze kan heerlijk spelen met honden groot en klein. Ze is dol op knuffelen en kroelen met haar (tijdelijke) baasje.
LADY is absoluut geen stoere tante, ze heeft een heel zacht karakter. Ze heeft vanaf puptijd altijd in het asiel geleefd en de wereld daarbuiten was allemaal vreemd en nieuw voor haar. Inmiddels kan ze echt genieten van haar leven als huishond. In huis is ze rustig aanwezig. Met de andere honden en katten in huis kan zij het goed vinden. LADY is helemaal zindelijk.
LADY moet nog wel leren dat er dingen zijn waar ze niet aan mag komen, ze heeft de neiging tot slopen. Attributen als een pen, leesbril, afstandsbediening zijn (nog) niet veilig voor haar. Het is raadzaam om deze buiten haar bereik op te bergen en haar iets anders te geven waar ze wel op mag kauwen, zoals een flostouw, kong of kauwbot. LADY is een vrij trage eter, ze heeft geen enkele voernijd. Ze gaat graag mee in de auto en wordt niet wagenziek.
Tijdens een wandeling loopt LADY rustig mee aan de riem, af en toe kan ze een beetje trekken maar ze is hier goed in te corrigeren. In veilig gebied kan ze prima los lopen. LADY kan zich dan heerlijk uitleven maar blijft wel in de buurt. Als je haar roept komt ze netjes bij je. Voor een mastin(mix) luistert ze best wel goed.
LADY is een hond die niet van drukte of lawaai houdt. Hier wordt ze onzeker van. Daarom past ze niet in een drukke stad of een druk gezinsleven met (jonge) kinderen. LADY kan in het bijzijn van de andere honden al eventjes alleen zijn, meestal gaat ze rustig in haar mand liggen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LADY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor LADY zoeken we rustige baasjes die haar in haar verdere ontwikkeling kunnen begeleiden en haar angst voor het onbekende helpen overwinnen. LADY is geen hond om dagelijks vele uren alleen te moeten zijn. Voor LADY zou het fijn zijn als er een hondenmaatje is waar ze zich aan kan optrekken en die een voorbeeld voor haar kan zijn. Ze functioneert heel goed binnen een roedel.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal met andere honden. De katten in huis worden met rust gelaten door haar. LADY doet net alsof ze niet bestaan.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden  
Kosten: € 295,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG