L A I K A   V
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix Golden retriever/Border collie.
Leeftijd
± 18/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk (flinke) middelmaat. Op 01/04/2019 met 4,5 maand oud: 47 cm en 17 kg.
Uiterlijk
Zwart/wit, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter LAIKA is een zelfstandige, zelfzekere, enthousiaste en blije pup.
Zij vindt het leuk om met de andere hond in het opvanggezin te spelen maar zij kan zich ook heel goed alleen vermaken.
In huis ligt zij wel ergens in de buurt van haar opvanggezin maar ze hoeft niet persé naast je te zitten.
LAIKA is nog niet helemaal zindelijk en heeft nog wel eens een ongelukje. Het opvanggezin is dit uiteraard aan het trainen. LAIKA reageert positief op belonen en beloningssnoepjes.
Aan de riem loopt zij al aardig goed mee, op sommige momenten is het nog wat ongecontroleerd. Tijdens wandelingen is zij nieuwsgierig en kan wel eens een blafje laten horen naar vreemden.
LAIKA vindt iedereen leuk: volwassenen, kinderen en andere honden.
's Nachts slaapt LAIKA los in de kamer, samen met de andere hond. Zij kan ook al even alleen thuis blijven, samen met de andere hond.
LAIKA is een heerlijke speelvogel die af en toe haar gekke uurtje heeft, dan rondrent met een balletje in haar bek en de andere hond uitdaagt.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LAIKA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden De mensen van La Protectora hebben een man, wiens honden voortdurend pups kregen, overgehaald om de teef te laten steriliseren en als tegenprestatie een thuis te vinden voor één van haar pups, LAIKA. Op deze manier kon er een einde gemaakt worden aan de geboorte van vele ongewenste pups.
LAIKA verbleef bij een Spaans opvanggezin tot aan haar reis naar Nederland.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG