L A I S A   V I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/08/2014
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en ca. 5 kg
Uiterlijk
Zwart/grijs met beetje wit op de borst en voorpootjes, halflange pluizige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Delft, in een opvanggezin met jonge kinderen, katten en een andere hond.
Omschrijving
Lief, sociaal hondje. Volgens haar Spaanse opvanggezin is LAISA aanbiddelijk en lief.
Ook bij haar opvanggezin in Nederland is LAISA een heel lief, vrolijk en aandoenlijke hondje. Het is een echte knuffelkont; ze ligt graag tegen je aan of op schoot.
LAISA is dol op kinderen, ze heeft heel veel geduld met ze, zelfs met de ietwat opdringerige peuter uit het opvanggezin. Met de hond van het opvanggezin gaat het goed, alleen kan LAISA soms een beetje fel zijn. Met de katten uit het opvanggezin gaat het ook goed, soms een beetje uitdagen maar ze doet ze niks.
's Nachts slaapt LAISA los in de huiskamer, ze slaapt de hele nacht door. Alleen thuis blijven gaat heel goed, ze zit dan in de bench.
Wandelen vindt LAISA leuk maar ze trekt nog wel wat aan de riem, hier wordt aan gewerkt. Bij heel druk verkeer op straat vindt ze het soms nog een beetje spannend.
Als ze in de tuin mag is het echt feest, dat vindt ze geweldig; lekker rennen en spelen. Ze houdt het uren vol in de tuin, vooral balletje gooien is favoriet; ze brengt de bal ook steeds weer terug.
LAISA is gewoon een heel lief, makkelijk hondje. Ze is één en al liefde en gezelligheid, je kunt niet anders dan verliefd op haar worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LAISA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
LAISA past in heel veel situaties, zolang ze maar niet te veel uren alleen gelaten wordt. Ze zou een perfect gezinshondje kunnen zijn maar ook bij wat oudere mensen zal ze het heel goed doen. LAISA moet wel leren om als hondje alleen te zijn, een ander klein speels hondje zou voor haar erg welkom zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten en hele kleine kinderen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden LAISA is de vermoedelijke dochter van CLEO. De hondjes zijn duidelijk gehecht aan elkaar en het zou heel leuk zijn als ze ook na adoptie samen konden blijven, maar dit is niet noodzakelijk.
De hondjes hadden een baasje, maar toen deze naar een verzorgingstehuis ging, werden de hondjes naar de perrera van Madrid gebracht. Vermoedelijk hebben familieleden dit gedaan, want de baas van de hondjes had aanvankelijk geen afstand getekend waardoor de hondjes vanwege de wet 4 maanden vastgehouden dienden te worden.
Toen deze maanden voorbij waren heeft onze vriendin Marta van Adoptalo.com hen onmiddellijk opgehaald en bij één van haar gastgezinnen gebracht.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG