L A U R I   I I
contactpersoon
voor meer info:
noor@sos-strays.nl
+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/03/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaatje.
Uiterlijk
Zwart, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
LAURI komt medio oktober over naar hier en gaat naar Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter Lieve pup. Zodra LAURI is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LAURI is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden Een vrijwilligster was voor haar werk in een gebied buiten Athene. Toen ze haar auto parkeerde ontdekte ze een paar pups bij een huis. Ze informeerde naar hen en direct werd haar een zieke pup aangeboden. De pup was echter niet ziek maar had wel twee gebroken pootjes. De vrijwilligster nam hem direct mee naar een dierenarts, maar de pup was in een dermate slechte conditie dat inslapen de enige humane oplossing was.
De vrijwilliger ging daarna direct terug naar het huis waar ze de pups had ontdekt en heeft de rest van het nest vrijgekocht met wat euro’s, brood en koekjes. De pups MAJA en haar vermoedelijke zus ERIKA zijn inmiddels naar Nederland gereisd en het gaat hen goed; ze verbleven tot hun komst naar hier bij een gastgezin in Griekenland. Broer PHOEBUS en zus ELSA zijn ondertussen geadopteerd in Griekenland.
Later is de vrijwilliger nogmaals naar het huis waar de pups zijn ontdekt gegaan en hoorde toen dat er nog één pup was: LAURI, deze is uiteindelijk ook meegegeven aan de vrijwilligster. Zij heeft de eigenaars van de pups overgehaald om de moederhond te laten steriliseren zodat er vanaf nu geen ongewenste pups van dit teefje bij deze mensen geboren zullen worden.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG