L E G O   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix Sharpei
Leeftijd
± 15/06/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaatje.
Op 24/10/2019 met 4,5 maanden oud: 35,5 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter LEGO is een vrij rustige pup. Hij kan in eerste instantie wat gereserveerd reageren, maar kent hij je eenmaal iets beter, dan reageert hij enthousiast en zoekt hij je op om aangehaald te worden of voor een knuffel. LEGO is geen hond die langere tijd bij je komt zitten of zich lang laat knuffelen.
Hij gaat goed om met de kinderen in het opvanggezin, is lief voor ze en vindt het leuk als ze even met hem spelen.
LEGO heeft zo zijn puppenstreken, zoals slepen met spullen, kauwen op iets wat niet voor hem bedoeld is of lekker onstuimig door het huis rennen. Hij vindt het leuk om met de andere honden te spelen en kan goed aangeven wanneer zij te ver gaan. Hij laat zich absoluut niet op zijn kop zitten. LEGO kan zich ook prima alleen vermaken met zijn speelgoed of een kauwbotje.
De zindelijkheidstraining gaat best goed. Hij heeft soms nog wel een ongelukje binnenshuis. Het lopen aan de riem verdient nog aandacht, de ene keer loopt hij zo met je mee, een andere keer vindt hij het minder leuk.
LEGO kan al even alleen zijn, samen met de andere honden in het opvanggezin. Hij verblijft dan in de bench. Ook Ďs nachts slaapt hij in de bench.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LEGO in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LEGO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden LEGO is het broertje van OLIVIA en STEPHANIE, ze zijn met zín drieŽn naar Nederland gereisd. OLIVIA en STEPHANIE zijn inmiddels geadopteerd. Van hun voorgeschiedenis is niets bekend, het drietal is in een doos met daarop een briefje waarop stond ď geef hen etenĒ voor de deur van een vrijwilliger achtergelaten.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG