L E N N Y
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2013
Schouderhoogte
Klein hondje: 33 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Bruin gestroomd, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Deurne (bij Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter LENNY is inmiddels goed gewend aan het ritme in het opvanggezin. Hij wil er graag bij horen maar is ook gesteld op zijn rust en die zoekt hij dan ook regelmatig zelf op. Hij trekt zich terug in zijn bench of op de overloop. Als hij weer wakker is, komt hij het opvanggezin vanzelf weer opzoeken.
Bij teveel opwinding /prikkels, kan LENNY wat onzeker/nerveus worden en weet hij niet zo goed raad met zichzelf. Dit is alleen als er iets gebeurt waarin hij betrokken is of zichzelf in betrekt. De kinderen kunnen bijvoorbeeld druk gaan dansen en zingen zonder dat hij daar last van heeft. Maar als de kinderen bijvoorbeeld uit school komen, wil hij ze uitbundig begroeten en dan blijft hij een beetje in die opwinding hangen.
Richting andere honden kan hij ook wat nerveus reageren. Hij wil graag naar ze toe om ze vervolgens te besnuffelen. Met de kat gaat hij goed om. Soms lijkt het of hij met de kat wil spelen maar als de kat aangeeft geen zin te hebben, is het voor LENNY ook snel klaar.
Met de kinderen gaat hij heel goed om, zoekt ze op om bij hun te liggen en vindt het heerlijk om gekroeld te worden.
's Nachts slaapt LENNY in de bench. Hij kan ook al even alleen thuisblijven en gaat dan gelijk slapen. Hij verblijft dan ook in de bench.
Aan de riem loopt LENNY keurig mee. Hij kan buiten nog wel eens schrikken van bijvoorbeeld een auto. Hij trekt dan aan de riem of gaat heel soms plat liggen. Als je hem dan roept, loopt hij weer gewoon mee.
LENNY is volledig zindelijk. Hij heeft (nog) niet aan wanneer hij naar buiten moet maar door vaste tijden aan te houden, gaat het prima.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LENNY in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LENNY is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het beste op zijn plaats zal zin. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

LENNY’s redding is het gevolg van een oplettende toerist die een hond aandoenlijk hoorde janken in een nabijgelegen gebouw. Andere mensen negeerden het gejank maar de toerist gaf niet op en haalde de politie erbij. Het bleek om een hond te gaan die onder vreselijke omstandigheden in een gebouw werd gehouden, hij kreeg enkel viezigheid te eten en de aanwezige drinkbak zat vol met urine. De voetjes van de hond waren verbrand door de chemicaliën die gebruikt werden voor de vloer. Ook zat hij vol met ongedierte.
De eigenaar beloofde beterschap, maar hier kwam weinig van terecht en uiteindelijk heeft hij, na enige dwang, de hond afgestaan. Silke nam hem onder haar hoede en liet de hond medisch behandelen. Ze noemde hem “LENNY” omdat hij vooral liefde nodig had, zoals in “all you need is love” van John Lennon.
LENNY was aanvankelijk zeer bang, vooral bezems maakten hem zeer nerveus, maar al snel begon hij zich aan te passen aan zijn nieuwe situatie. Na een tijdje vond Silke hem klaar voor een nieuw en beter leven als huishond en wij van S.O.S. Strays wilden hem daar graag bij helpen.
We vermoeden dat LENNY een terugval kan krijgen door de reis en al het nieuwe, maar we hebben ook het vertrouwen dat hij zich weer zal herstellen en gaan genieten van een zachte slaapplek, lekker eten, veiligheid, wandelingen en liefde.
Kosten: € 240,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG