L E X I
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2018
Schouderhoogte
Klein hondje: 36 cm hoog en 3,9 kg.
Uiterlijk
Zwart/bruin, kortharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Schiedam, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
LEXI is een heel lief, maar erg verlegen hondje; door de reis en alle veranderingen heeft ze wat meer tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe situatie, zie ook bij bijzonderheden.
LEXI slaapt 's nachts in de bench en dit gaat prima.
LEXI heeft even tijd nodig gehad om te wennen, maar ze is nu klaar voor adoptie, ze heeft veel meer vertrouwen gekregen, vreemde mensen die ze wat vaker ziet vertrouwt ze nu ook. Alleen blijft ze nog steeds angstig voor mannen.
LEXI is helemaal zindelijk, mits je haar op vaste tijden uitlaat.
LEXI gaat nu ook steeds meer spelen, ze heeft 2x op een dag haar speelmoment en rent dan heerlijk door de kame; als de andere honden het beu zijn, gaat ze ook rustig liggen. Ze kan het heel goed vinden met de honden in het opvanggezin en kent de roedeltaal heel goed.
LEXI is geen grote eter, ze heeft geen voernijd, je kan haar eten zo afpakken.
Ze mag op de bank bij het opvanggezin, en ligt ook heel graag bij haar opvangmama.
LEXI laat nu ook heel goed haar tuigje omdoen en het opvanggezin leert haar dat ze moet zitten in de lift, en dan krijgt ze een koekje als beloning, dit gaat prima.
Nu ze veel van haar angst kwijt is, vindt ze het heel leuk om dingen te leren, ze is ook heel nieuwsgierig. Ze luistert al goed naar haar naam en komt op commando. Mee op wandeling gaat goed, ze loopt al goed mee aan de riem, ze is wel snel afgeleid. Grote wandelingen heeft ze niet nodig, het liefst hetzelfde rondje, dan voelt ze zich het veiligst.
LEXI is zo’n lief aandoenlijk hondje, met andere honden kan ze het heel goed vinden (teefjes en reuen), ze is niet dominant.

Klik hier om een filmpje te bekijken van LEXI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken voor LEXI kandidaten die geduld en tijd hebben om LEXI te laten wennen aan weer een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. We denken dat een andere stabiele hond fijn zou zijn, een teef of reu, maakt niet uit, ze kan het met allebei goed vinden. Een huis met een tuin(tje) zou ideaal voor haar zijn. Ook zou ze op een appartement kunnen wonen, mits ze maar vaak genoeg naar buiten kan. Het liefst een rustig gezin, of iemand alleen, geen kleine kinderen, dat is te onrustig voor haar. Kleine kinderen die op bezoek komen en weten dat ze haar met rust moeten laten is geen probleem.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Onderdanig en sociaal.
Bijzonderheden LEXI is op straat gevonden, samen met haar vermoedelijke moeder. Beide hondjes waren op dat moment erg bang en achterdochtig. Het moederhondje is op dit moment nog te bang waardoor wij haar niet laten reizen voor haar eigen gemoedsrust en veiligheid. LEXI heeft wel al een paar flinke sprongen in haar ontwikkeling gemaakt en kwam in december naar Nederland voor een beter leven.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG