L I Z A   G.
contactpersoon
voor meer info:

Paula

+31 (0)6-49464777
  Tussen 10.00 en 21.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Labrador
Leeftijd
± 01/01/2018
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 18,5 kg.
Uiterlijk
Blond, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met een andere hond. Het opvanggezin verblijft ook regelmatig in Friesland.
Karakter LIZA is een zeer lieve, vrolijke en sociale hond. Ze is aanhankelijk naar mensen toe en gek op spelen met andere honden.
LIZA is in huis en om het huis heel rustig, ligt bij voorkeur in de tuin in de zon of binnen in haar mand of op de bank.
Met haar opvangbaasjes is ze vertrouwd en naar vreemde mensen toe, thuis en op straat reageert ze goed. Ze zoekt uit zichzelf contact om aangehaald te worden.
Naar andere honden toe is LIZA zeer sociaal en speels. Ze daagt andere honden graag uit om mee te spelen en te ravotten. Ze trekt veel naar de andere hond in het opvanggezin toe, kopieert haar goede gedrag en is onderdanig bij correctie door de andere hond.
LIZA kan goed even alleen thuis blijven in aanwezigheid van de andere hond in het opvanggezin. Zij verblijft overdag en 's nachts los in huis. LIZA is geheel zindelijk.
LIZA kan soms trekken aan de riem, maar als zij haar energie voldoende kwijt kan, trekt zij niet. In een drukke(re) omgeving oogt zij meer gespannen/zenuwachtig, dan in een rustige omgeving.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LIZA past het beste in een rustigere (woon)omgeving. De aanwezigheid van een tuin is een pré.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden LIZA komt van een plek, even buiten Athene, waar vele honden onder slechte omstandigheden leven. Een vrijwilligster probeert hen te helpen maar eigenlijk is dit onbegonnen werk.
Iris en haar team zijn begonnen met hulp te bieden met voer en medicatie en sinds kort proberen zij ook een thuis voor de dieren te vinden, wat niet meevalt in Griekenland. Door de samenwerking tussen ZEIL en S.O.S. Strays krijgen nu af en toe wat honden de kans op een nieuw leven in Nederland. Er wordt gekozen voor de meest sociale dieren die de meeste kans maken op een goede aanpassing aan hun nieuwe situatie als huishond in Nederland.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG