L U C A S   V I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 45 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
LUCAS is een zeer lieve, sociale en rustige hond. In huis is hij erg rustig en gaat ergens lekker liggen zonder steeds achter het opvanggezin aan te lopen. Buiten is hij een stuk actiever.
Hij vindt het leuk om met de andere honden in de tuin te rennen, speelt soms even met hen om vervolgens weer zijn eigen gangetje te gaan. Hij kan met alle honden in het opvanggezin goed overweg en trekt zich ook aan hen op.
LUCAS gaat goed om met de kinderen in het opvanggezin (14, 3 en 2 jaar). Hij zoekt ze niet echt op maar ze kunnen hem goed aanhalen.
Ook met bezoek gaat hij goed om. Hij reageert soms niet eens op bezoek.
LUCAS is een snelle leerling en heeft dingen dan ook snel door. Hij kent de commando's zit, hier, blijf en plaats. Een snelle eter is hij niet en hij loopt dan ook soms even bij zijn bak weg.
LUCAS loopt al aardig goed mee aan de riem en gaat dan soms wat zijn eigen gangetje.
LUCAS kan al even alleen thuisblijven, samen met de andere honden in het opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LUCAS past goed bij mensen die een hond niet teveel vermenselijken en hem dus echt als hond behandelen. Voor LUCAS is de aanwezigheid van een andere stabiele hond een must zodat hij zich aan deze hond wat kan optrekken.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig. LUCAS heeft vroeger met katten samengeleefd.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

LUCAS verbleef meerdere jaren in het asiel van Santiago. Twee keer werd hij geadopteerd en ook weer terug gebracht, buiten zijn schuld om. De eerste adoptie was door iemand die hem gedurende de hele dag in de tuin opsloot om te gaan werken. LUCAS kon niet tegen deze eenzaamheid en liet dit merken door steeds te gaan blaffen. Zodoende werd hij terug gebracht naar het asiel. De tweede adoptie was van nog kortere duur: twee mannen kochten hem als cadeau voor hun moeder. Zij wilde echter beslist geen hond en zo moest LUCAS weer terug de kennel in.
Het asielleven is zwaar voor een hond, vooral gedurende de winter. LUCAS heeft meerdere infecties aan zijn oor gehad. Deze infecties zijn genezen, maar één oor is nu korter dan de andere ten gevolge van een oud bloed-oor. Wegens omstandigheden bij de adoptant is LUCAS terug ter herplaatsing.
Kosten: € 215- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG