L U C I A   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Teckel
Leeftijd
± 01/01/2006
Schouderhoogte
Kleine hond, kort op de poten: 35 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Beige/bruin, halflangharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Brugge (België) in een opvanggezin met een andere hond en een vogeltje.
Karakter
LUCIA is een lief en aanhankelijk hondje. Ze heeft meestal een vrolijk karakter. Soms kan ze in het begin een beetje verlegen zijn bij mensen die ze niet kent, maar al snel wordt ze vrolijk, krijgt graag aandacht en houdt van kroelen. LUCIA gaat graag wandelen en loopt netjes mee aan de riem.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat LUCIA nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishondje, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit:LUCIA heeft tandsteen en mist enkele tanden.
- Ogen: Normaal voor haar leeftijd, LUCIA kan goed zien.
- Gehoor: LUCIA kan goed horen. LUCIA had in het verleden ernstige oorontsteking
   door jarenlange verwaarlozing. De ontsteking is behandeld en verholpen maar er zit
   nog wel vuil in haar oren. Advies is om regelmatig de oren te reinigen.
- Conditie: Notmaal voor haar leeftijd.
- Mobiliteit: Enige stijfheid bij de schouders, mogelijk ouderdomsartrose.
  LUCIA loopt normaal, geen mankheid en ze vertoont geen pijn.
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
Sociaal en onderdanig. LUCIA heeft waarschijnlijk honger gekend, daarom kan ze tijdens de maaltijden haar bak beschermen, al gaat dit al beter. In een roedel kan ze best apart eten krijgen.
LUCIA werd getest met katten. Ze reageerde heel rustig en had geen enkele interesse in de katten. Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden LUCIA werd gevonden op straat in de nabijheid van het asiel. Ze was mager, vuil en zat onder de vlooien. Ze was op dat moment erg bang en dook in elkaar. Hoe ze daar terecht is gekomen is onbekend maar mogelijk is ze bewust gedumpt in de buurt van het asiel, aangezien het asiel redelijk afgelegen ligt.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG