L U N A   X V I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/06/2018
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met donker masker, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Beek en Donk, in een opvanggezin met een klein kind, andere honden en katten.
Karakter LUNA is een vrolijk, speels en lief hondje. Ze is een echte puber, is alles aan het onderzoeken en alles is interessant.
LUNA luistert al goed naar haar naam en vertrouwt haar opvanggezin helemaal.
Ze heeft zich goed aangepast aan de andere honden en katten. De katten laat ze volkomen met rust en zijn niet interessant voor haar. Verder kan ze heerlijk met een bal of speeltje gaan liggen spelen, maar hoort ze iets wat op eten lijkt dan is ze er meteen bij. Want eten is geweldig.
Spelen doet ze voornamelijk alleen. Af en toe daagt één van de andere honden haar uit voor een spelletje. En als ze moe is, ligt ze heerlijk in een mandje of op de bank.
's Avonds vindt ze het fijn om bij je te liggen.
's Nachts slaapt LUNA helemaal door. 's Morgens geeft ze netjes aan dat ze naar buiten moet om een plasje te doen. LUNA is helemaal zindelijk
LUNA kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Ze ligt dan lekker op de bank en is super blij als je weer thuis komt.
Wandelen vindt ze heerlijk en ze loopt al goed mee aan de riem. Alles is natuurlijk nog wel nieuw en interessant. Samen met de andere honden laat ze naar vreemde honden nog wel eens een blafje horen. Als er alleen met LUNA gewandeld wordt, reageert ze nauwelijks op andere honden.
LUNA snapt de roedeltaal goed en laat zich goed corrigeren.
LUNA is gewoon een heerlijk, speels, ondernemend, lief hondje, waar het opvanggezin iedere keer weer van geniet.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LUNA past bij mensen die begrijpen dat LUNA nog een jong hondje is en die het leuk vinden nog wat puntjes op de i te zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden LUNA was even geadopteerd in Spanje vanuit het asiel van La Protectora, maar de andere hond in het gezin accepteerde haar niet en zo kwam LUNA weer terug.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG