M A I K A   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 10/04/2013
Schouderhoogte
Grote hond: 75 cm hoog en 55-60 kg.
Uiterlijk
Grijsbruin, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter MAIKA wordt door haar verzorgers in het asiel omschreven als een lieve, relaxte, opgewekte hond, aanhankelijk maar niet opdringerig. MAIKA is een gentle giant, lief voor mens en dier.
MAIKA kan een korte speelsessie met andere honden nog best waarderen ondanks haar leeftijd. Ze loopt netjes mee aan de lijn.
MAIKA is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van MAIKA en haar zoon BOLT bij Refugio Canino Torres.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MAIKA is een lieve, rustige hond die past bij eenieder die haar een liefdevol thuis kan bieden. Omdat zij een grote hond is, heeft zij voldoende ruimte in en om het huis nodig.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met grote en kleine hondjes. MAIKA werd niet getest met katten maar de verwachting is dat zij hier rustig en vriendelijk op zal reageren.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden MAIKA leefde samen met haar zoon BOLT op het erf van een boerderij. Toen de eigenaar overleed bleven BOLT en MAIKA onverzorgd achter. Op zoek naar eten gingen ze aan het zwerven in de omgeving. Een buurtbewoner wilde ze doodschieten. Toen is er alarm geslagen bij Refugio Canino Torres en die hebben de honden meegenomen naar het asiel.

Medisch:
- MAIKA heeft een lichte hartruis. Er werd een echo van haar hart gemaakt. Hier zag alles er normaal uit voor haar leeftijd. Het hart is niet vergroot en ze heeft geen medicatie nodig. Natuurlijk is het wel goed om dit in de gaten te houden. Mocht ze sneller moe worden, veel hijgen of hoesten dan is het raadzaam om contact met de dierenarts op te nemen.
- Er werden x-rays gemaakt van de heupen van MAIKA, deze zien er goed uit. Wel heeft ze artrose aan haar linkerknie. Waarschijnlijk is dit van een oude blessure. - MAIKA had een kleine mamatumor. Deze is operatief verwijderd.
Kosten: € 215,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG