M A R A   S.
contactpersoon
voor meer info: Noor


+31 (0)6-37271211
  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 17/04/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 44 cm hoog en 15,5 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Bleiswijk, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter MARA wordt door haar Spaanse verzorgsters beschreven als een zeer lieve en gehoorzame hond. Ze is dolgraag in de buurt van mensen en is duidelijk gewend aan een leven bij mensen binnen (zie ook bijzonderheden).
MARA is inderdaad een zachtaardig en lief hondje. Het liefste ligt zij ergens aan je voeten. MARA laat hierbij nog wel eens claimgedrag zien. Het opvanggezin geeft haar voldoende leiding en structuur om MARA te laten zien dat niet alle aandacht naar haar kan gaan. MARA sloopt in huis helemaal niets.
MARA is een vrolijke, gevoelige en wat onzekere hond. MARA is gek op aandacht en mag graag kroelen. Van harde geluiden of een luide stem schrikt zij en reageert wat angstig. MARA heeft volledig vertrouwen in haar opvangmama en laat contact goed toe zoals bij afdrogen, checken van oren en gebit. MARA is graag in de buurt van haar opvangmama en toont lichte verlatingsangst als zij van huis gaat en piept dan.
MARA is verder een zelfstandige hond, nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs. In huis gedraagt ze zich rustig. MARA reageert al op een paar basiscommando's maar heeft nog niet alles onder de knie. MARA speelt met andere honden en kan zich ook prima alleen vermaken met haar sok.
MARA heeft leiding nodig van haar baasje. Door haar onzekerheid is zij geneigd de leiding over te nemen en vertoont dan claimgedrag naar haar baasjes t.o.v. de visite.
MARA loopt netjes mee aan de riem zonder te trekken. Ze loopt wat voor je uit maar houdt haar opvanggezin goed in de gaten door regelmatig even achterom te kijken en wat bevestiging te zoeken. Op verantwoorde plekken kan MARA los lopen. Naar vreemde mensen is MARA zeer vriendelijk. Ook is ze heel lief naar kleinere hondjes. Met grote honden heeft ze iets minder. In de roedel van het opvanggezin gaat het heel goed.
Ook met de katten van het opvanggezin gaat ze goed om. De vogels negeert ze. MARA kan zonder problemen mee met de auto en is zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MARA past het beste bij rustige mensen die MARA goed leiding kunnen geven ivm haar claimgedrag. Een hectisch gezin past niet bij MARA. Wij plaatsen MARA niet bij jonge of drukke kinderen.
MARA kan zowel als hond alleen als bij een andere rustige en niet te grote hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. De katten in huis laat MARA met rust, buiten rent ze wel achter katten aan.
Bijzonderheden MARA had een thuis in Spanje, maar haar eigenaar is overleden. De familie wilde dit deel van de erfenis niet en heeft MARA, samen met de andere hond ( MASAI) op straat gezet. Doordat beide honden een chip hadden, werd de familie gecontacteerd maar zij gaven aan geen enkele belangstelling te hebben voor de honden. En zo kwamen MARA en MASAI terecht in de perrera van Madrid, vanwaar zij gered werden door onze vrienden van Adoptalo. Voor MARA is het leven in het asiel zwaar: ze begrijpt niet wat haar overkomt na haar goede leven van vroeger. Gelukkig konden zij en MASAI naar hier reizen voor een nieuwe toekomst en beiden werden geadopteerd. Wegens omstandigheden bij de adoptant, is MARA terug ter herplaatsing.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG