M A R C I A L
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 29/03/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 44 cm hoog en 14,3 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Waardenburg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
MARCIAL is een lieve, vrolijke, gemakkelijke en aanhankelijke hond. In het begin kan hij even wat verlegen zijn en moet hij even ontdooien. Ook kan hij bepaalde dingen wat spannend vinden zoals zijn halsband of tuig afdoen.
Inmiddels is hij al behoorlijk gewend in het opvanggezin en hij draait prima mee in het ritme. In huis is hij rustig en ligt graag in de bench (met het deurtje open).
MARCIAL is mensgericht maar met andere honden erbij vindt hij de aandacht van de honden ook erg leuk en wil met ze spelen. Zowel met de reu als de teef in het opvanggezin gaat hij goed om.
MARCIAL trekt nog behoorlijk aan de riem. Uiteraard traint het opvanggezin met hem om dit af te leren. Tegen onbekenden is hij erg vriendelijk.
MARCIAL is volledig zindelijk.
MARCIAL kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Hij ligt dan rustig te slapen in de bench of op de bank. Hij maakt niets kapot.
's Nachts slaapt hij in de woonkamer, samen met één van de andere honden en ook dit gaat erg goed.
Meegaan in de auto is nog wel iets waar MARCIAL aan moet wennen. Het gebruik van een bench is een pré.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MARCIAL in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MARCIAL past bij mensen die hem in alle rust verder willen begeleiden en het leuk vinden om nog wat puntjes op de i te zetten in zijn opvoeding. De aanwezigheid van een andere hond is een pré.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, met jongere honden speelt hij ook graag even.
MARCIAL reageerde goed en rustig tijdens de kattentest, op straat gaat hij wel graag achter een kat aan als hij de kans krijgt.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

MARCIAL werd door onze vrienden van La Protectora gered uit het asiel Bolgachina te Oviedo.
Hij verbleef in een Spaans opvanggezin totdat hij op reis ging naar Nederland. MARCIAL was daar zo blij met zijn nieuwe zachte bed, dat hij er bijna niet meer af wilde komen gedurende de eerste dagen van zijn opvang.
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG