M A R I E T A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/02/2012
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 7,4 kg.
Uiterlijk
Black & Tan, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beek en Donk, in een opvanggezin met een kind, andere honden en katten.
Karakter MARIETA wordt door haar Spaanse opvanggezin beschreven als een zeer lief en rustig hondje wat netjes mee aan de riem kan lopen en probleemloos meegaat in de auto. Nu MARIETA in haar opvanggezin in Nederland is, blijkt ze inderdaad een vrolijk en lief hondje te zijn. Ze kijkt nog wat de kat uit de boom en soms vindt ze dingen nog wat spannend. De aandacht naar de vrouw van het opvanggezin is er helemaal en ook op vrouwelijk bezoek reageert ze kwispelend en gaat er graag op af.
Het contact met de man van het opvanggezin vindt ze spannend maar dat gaat iedere dag een stukje beter.
MARIETA kent haar naam en luistert goed, maar naar je toe komen is nog wat spannend.
Even alleen thuis blijven is geen probleem. Ze ligt dan lekker op de bank te slapen en ze is blij als je er weer bent. 's Nachts slaapt ze keurig door.
MARIETA is volledig zindelijk en ze eet en drinkt goed.
Naar het kindje in het opvanggezin (8 jaar) reageert ze goed en laat zich aaien. De omgang met de andere honden in het opvanggezin is er niet. Ze leven langs elkaar heen. Op de katten in het opvanggezin reageert ze niet.
MARIETA gaat graag mee wandelen, dan is het feest. Ze wandelt netjes mee aan de riem zonder te trekken. Ze heeft buiten geen enkele schrik van verkeer e.d.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MARIETA kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden. MARIETA past bij mensen die haar met een rustige benadering verder willen laten openbloeien. Een hele drukke omgeving is aan haar niet besteed.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

MARIETA werd gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 200,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG