M A R T Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
marian@sos-strays.nl
+31 (0)6-40809018
  Tussen 12.30 en 17.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
De moeder van MARTY is een mix Duitse herder, vader is onbekend.
Leeftijd
± 28/10/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een (grote) middelmaat.
Op 01/03/2021 met 4 maanden oud: 40-45 cm hoog en 6,4 kg.
Uiterlijk
Tricolor, ruwharig
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (GaliciŽ)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in GaliciŽ waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Nunspeet, in een opvanggezin met jonge kinderen, een andere hond en katten.
Karakter MARTY is nog maar een paar dagen bij zijn opvanggezin, maar we kunnen nu al wat meer over zijn karakter vertellen. Het opvanggezin vindt hem een zeer lieve, speelse, ondeugende, sociale pup. MARTY is onbevangen, absoluut niet angstig, echt zoals een pup hoort te zijn.
MARTY slaapt heel de nacht in zijn bench, naast het bed van zijn opvangfamilie. Dit gaat heel goed, in de nacht is hij ook zindelijk. Het opvanggezin is begonnen met de zindelijkheidstraining en dit gaat prima!
MARTY vindt eigenlijk alles leuk, mee naar buiten is een belevenis, maar als hij iets ziet dat hij niet kent, wil hij het onderzoeken en dan is het goed.
MARTY vindt alle mensen leuk en iedereen wordt dan ook kwispelend begroet. Ook is hij heel lief voor de kinderen (van 8 en 10 jaar) in het opvanggezin.
Op wandeling vindt hij het soms wel wat spannend om andere honden te ontmoeten, maar dit gaat ook al veel beter.
MARTY zit het liefst dicht bij je, hij vindt het heerlijk om aangehaald te worden en geniet van alle aandacht die hij nu krijgt.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MARTY is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden MARTY is, samen met zijn moeder en een broertje, in het asiel gekomen toen hij slechts twee dagen oud was. Zijn broertje is inmiddels in Spanje geadopteerd, zijn moeder is nog niet klaar voor een leven als huishond. Mogelijk kunnen we haar later nog helpen.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG